Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εορτή Τριών Ιεραρχών-Μήνυμα Μακρή: Εθεσαν τις βάσεις για μία ολιστική μορφή Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εορτή Τριών Ιεραρχών-Μήνυμα Μακρή: Εθεσαν τις βάσεις για μία ολιστική μορφή Παιδείας, η οποία δεν μένει μόνο στις γνώσεις αλλά προάγει την καλλιέργεια της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Εορτή Τριών Ιεραρχών-Μήνυμα Μακρή

Μήνυμα με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, κοινοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή.

Μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας, μας δίνει την ευκαιρία και τη χαρά να τιμήσουμε την ιερή μνήμη τους και την ανεκτίμητη συμβολή τους στην παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Στις 30 Ιανουαρίου τιμάται ο Βασίλειος ο Μέγας «ο ένδοξος νους», ο Γρηγόριος ο Θεολόγος «η θεία φωνή» και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος «ο παγκόσμιος λαμπτήρ», η ιεραποστολική τους δράση, η ευρυμάθειά τους, η οικουμενικότητα που πηγάζει από τη ζωή και τα έργα τους.

Οι Τρεις Πεφωτισμένοι Ιεράρχες αποστέλλουν ένα πλήθος μηνυμάτων στον άνθρωπο κάθε εποχής, στην εκπαιδευτική κοινότητά μας, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Οι Τρεις Οικουμενικοί Διδάσκαλοι έθεσαν τις βάσεις για μία ολιστική μορφή Παιδείας, η οποία δεν μένει μόνο στις γνώσεις αλλά προάγει την καλλιέργεια της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Πέρασαν δεκαεφτά, περίπου, αιώνες στην ιστορία της ανθρωπότητας για να φτάσει η σύγχρονη παιδαγωγική επιστήμη να προσεγγίσει τις βασικές βιωματικές αρχές πάνω στις οποίες θεμελίωσαν τα παιδαγωγικά τους αξιώματα.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

το σύγχρονο ελληνικό σχολείο, μέσα από την ποιοτική αναβάθμισή του και τη νέα φιλοσοφία του, μέσα από την εποικοδομητική μελέτη των παιδαγωγικών αρχών και των παγκόσμιων πρακτικών, σας προτρέπει να δώσετε στους μαθητές σας σπουδαία εφόδια και δεξιότητες ζωής, μέσα και από τα διδάγματα και τις πράξεις των πανεπιστημόνων Τριών Ιεραρχών.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, πάνω στις στερεές βάσεις του παραδείγματος των Τριών Ιεραρχών, οι εκπαιδευτικοί σας σάς προετοιμάζουν να οικοδομήσετε το μέλλον σας, να χαράξετε την πορεία σας, να αναζητήσετε τα βήματα, που θα σας οδηγήσουν στους στόχους και στις επιθυμίες σας, στην αλήθεια και την πίστη στον εαυτό σας και στην αξία.

Δείτε σχετικά

Εορτή Τριών Ιεραρχών-Μήνυμα Κεραμέως: Το δίδαγμά τους, μία αυθεντική έκφραση Παιδείας 

Εγκύκλιος Τριών Ιεραρχών 2022-23: Τι προβλέπεται για την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού

Δείτε επίσης

Απόφαση αξιολόγησης: Η διαδικασία διενέργειας-Ρυθμίσεις ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων 

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 4 Μαρτίου 2023: Διαγωνίζονται 108.229 υποψήφιοι για θέσεις στο Δημόσιο 

Μέτρα κορονοϊού από 30.01 έως 13.02.2023-Τι θα ισχύσει στα σχολεία και στις εκπαιδευτικές δομές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση