Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επαγγελματικός προσανατολισμός-κορονοϊός: Η σημασία του στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επαγγελματικός προσανατολισμός-κορονοϊός: Η σημασία του στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19 – Ανακοίνωση ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Επαγγελματικός προσανατολισμός-κορονοϊός
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Η υγειονομική κρίση του COVID-19 επηρέασε βαθιά – μαζί με άλλους τομείς -και την αγορά εργασίας, διαμορφώνοντας πρωτόγνωρες συνθήκες και νέες απαιτήσεις.

Το εργατικό δυναμικό, προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτές, είναι αναγκαίο να τις κατανοήσει και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του στο νέο εργασιακό τοπίο.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός,

 μέσω οργανωμένων και συστηματικών παρεμβάσεων, στοχεύει στην παροχή βοήθειας στα άτομα σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας.

Διευκολύνει την αυτογνωσία,

παρέχει πληροφόρηση για την αγορά εργασίας και συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενδυναμώνοντας και υποστηρίζοντας τους ενδιαφερομένους για τη διαχείριση της σταδιοδρομίας τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών οριζόντων τους και τη βελτίωση σε βάθος χρόνου των επαγγελματικών τους προοπτικών.

Επισυνάπτονται φόρμες επικοινωνίας

για πιθανή υποβολή εκ μέρους σας ερωτημάτων, διευκρινίζοντάς σας ότι για τη διευκόλυνση όλων μας, είναι αναγκαίο η διατύπωση των ερωτημάτων να γίνεται κάθε φορά μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Φόρμα υποβολής ερωτήματος – Ασφαλιστικό
Φόρμα υποβολής ερωτήματος – Εργασιακό
Φόρμα υποβολής ερωτήματος – Απασχόληση
Δείτε σε μορφή pdf Η σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19
“Πλατφόρμα προκηρύξεων δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα” www.inediktio.gr

___________________________

Ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως επαγγελματικής συμβουλευτικής, εργαζομένων και ανέργων – www.inegsee.gr/deltio-typou

Πρόκειται για υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής που υποστηρίζονται τεχνικά από διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης χωρίς ωστόσο να διαφοροποιούνται ουσιαστικά, σε επίπεδο στόχων και μεθόδου, από τις δια ζώσης. Η εξ αποστάσεως επαγγελματική συμβουλευτική, μπορεί να θεωρηθεί εξέλιξη της παραδοσιακής μεθόδου, στοχεύει στην εξατομικευμένη υποστήριξη και ενδυνάμωση των ατόμων για επαγγελματική ανάπτυξη και στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους κατά την αναζήτηση εργασίας.

Ειδικότερα,

η εξ αποστάσεως επαγγελματική συμβουλευτική αναπτύσσεται σε πραγματικό χρόνο, υποστηρίζεται από λογισμικό διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης και οργανώνεται με τη μορφή ατομικών συνεδρίων και τη χρήση εργαλείων και ερωτηματολογίων.

Επιπλέον,

σύμφωνα με την ακολουθούμενη μεθοδολογία, τα στάδια και οι στόχοι της συμβουλευτικής προσαρμόζονται στις ανάγκες των συμβουλευομένων και υπάρχει ευελιξία, τόσο ως προς τον αριθμό των συναντήσεων, όσο και στην επιλογή των εργαλείων.

Οι τεχνικές απαιτήσεις για τους συμμετέχοντες είναι οι ελάχιστες καθώς δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ή λογισμικό παρά ηλεκτρονικός υπολογιστής με ηχεία και μικρόφωνο, σύνδεση στο internet ή smart phone ή tablet.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος μπορείτε να απευθύνεστε στις δομές του Ινστιτούτου Εργασίας /ΓΣΕΕ.

Δείτε επίσης

ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ: Παρουσίαση Ετήσιας Έκθεσης για την Εκπαίδευση | video
ΕΑΠ: 8 Προπτυχιακά-43 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών-367 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες για το 2021-22
35η Εγκύκλιος με μέτρα στο Δημόσιο για την προστασία από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση