Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επαναλειτουργία Δημοτικών: Τέλη Μαΐου η απόφαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επαναλειτουργία Δημοτικών: Τέλη Μαΐου η απόφαση συνεκτιμώντας τα τότε δεδομένα-Συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο CNN Greece για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Επαναλειτουργία Δημοτικών

Στο CNN Greece έδωσε συνέντευξη η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας.

Η κα Ζαχαράκη μίλησε μεταξύ άλλων

Για την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων
 • Εχουμε δρόμο μέχρι τότε και αποφάσεις θα ληφθούν τέλος Μαΐου, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός και αυτές θα έχουν να κάνουν με τις συνθήκες που τότε θα επικρατούν.
 • Η Εκπαιδευτική τηλεόραση έχει κάνει σημαντική δουλειά και θα συνεχισθεί όλο αυτό το διάστημα.
Για τα Γυμνάσια και Λύκεια
 • Για τα γυμνάσια και τα λύκεια δήλωσε πως με βάση τα σημερινά δεδομένα θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου και δεν φαίνεται να υπάρχει ανατροπή σε αυτό, ωστόσο η κατάσταση αποτιμάται σε εβδομαδιαία βάση και εάν χρειαστεί κάποιες αποφάσεις θα επαναξιολογηθούν.
 • Το Υπουργείο Παιδείας δίνει έμφαση στην παιδαγωγική και ψυχολογική ενίσχυση των παιδιών και κυρίως των μαθητών της Γ’ Λυκείου και φυσικά στους κανόνες υγιεινής στα σχολεία.
Για την απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων
 • Δήλωσε πως σε σχέση με τις υποδείξεις των ειδικών για καθολική επανέναρξη των σχολείων, επιλέχθηκε μια μετριοπαθής λύση για σταδιακή επανέναρξη με βασική προτεραιότητα στα παιδιά της Γ Λυκείου.
 • Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα στην επιστροφή στην κανονικότητας, αξιολογώντας κάθε μέρα και εάν χρειαστεί θα επανεξετάσουμε και θα επαναξιολογήσουμε τους σχεδιασμούς.
Για τις Πανελλαδικές
 • Στόχος να δώσουμε στα παιδιά τις ευκαιρίες που πιθανότητα δεν είχαν το προηγούμενο διάστημα και να μπορέσουν να πάνε στις Πανελλαδικές εξετάσεις με λιγότερες απορίες, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη ψυχολογία.
 • Οφείλουμε ειδικά στα παιδιά της Γ’ Λυκείου και για ψυχολογικούς λόγους να επιστρέψουν.
 • Το Υπουργείο Παιδείας θα είναι κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ανοικτό στο να συζητήσει θέματα ύλης ή οτιδήποτε άλλο προκύψει.
Για το αν φτάνει ο χρόνος για τους υποψηφίους της Γ Λυκείου
 • Εχουμε μείωση της ύλης.
 • Στα ολιγομελή τμήματα, θα είναι ευκολότερο να λύνονται απορίες, όσες τα παιδιά έχουν συλλέξει, έτσι ώστε να πάνε πιο σίγουρα στις Πανελλαδικές τον Ιούνιο.

Δείτε το σχετικό video

 Δείτε σχετικά

Επιστροφή καθηγητών στα σχολεία Τετάρτη 6 Μαΐου: Εγγραφο
Αρχή εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία: Για προετοιμασία της επιστροφής μαθητών και ενημέρωση
Τσιόδρας για αναστολή ανοίγματος σχολείων στη Γερμανία: Κάθε χώρα πορεύεται ανάλογα με τα δεδομένα της
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση