Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επαναλειτουργία ειδικών: Από 01.06 έως 12.06 για Β/θμια-έως 26.06 για Α/θμια-Αναμένονται οδηγίες ΕΟΔΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Επαναλειτουργία ειδικών: Από 01.06 έως 12.06 για τη Β/θμια – έως 26.06 για Α/θμια – Αναμένονται οδηγίες ΕΟΔΥ και εφαρμοστικές Εγκύκλιοι.

Επαναλειτουργία ειδικών

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όπου συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με σκοπό την περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των:
  • Εκπαιδευτικών δομών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία).
  • Εκπαιδευτικών μονάδων Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων.
  • Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών.
Σχετικά με την επαναλειτουργία των Ειδικών

Σχετικά με την επαναλειτουργία των Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε:

Για τους λόγους επαναλειτουργίας

“Σχετικά με τα ειδικά σχολεία, οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία αυτά έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να βρεθούν εκ νέου στο περιβάλλον του σχολείου τους, με τους εκπαιδευτικούς τους και τους συμμαθητές τους.

Και το έχουν ανάγκη προφανώς για τη μαθησιακή τους εξέλιξη αλλά και για την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική τους εξέλιξη”.

Για τις ημερομηνίες επαναλειτουργίας

“Θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια και μέχρι την 26η Ιουνίου για τα πρωτοβάθμια”.

Για τις ειδικές οδηγίες επαναλειτουργίας

“Συνεδριάζει σήμερα η αρμόδια υπο-επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να δώσει ειδικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής.

Θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα προστασίας”.

__________________

Αναφορικά με τις ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ

Αναμένονται σύντομα από την αρμόδια υπο-επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία είχε συνεννοήσεις επί του θέματος μέσω τηλεδιασκέψεων με το Υπουργείο Παιδείας.

Υπουργικές Αποφάσεις

Ετοιμάζονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και Εφαρμοστικές Εγκύκλιοι, που θα δρομολογήσουν τη διαδικασία επαναλειτουργίας τον ειδικών σχολείων από 1η Ιουνίου 2020.

Δείτε ολόκληρη την Ενημέρωση Πέτσα-Κεραμέως-Θεοδωρικάκου

Δείτε

Επιστροφή εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία: Πέμπτη 28.05-Λήξη διάθεσης σε ΚΕΣΥ 27.05 | Εγγραφο

 Δείτε σχετικά

Πως θα επαναλειτουργήσουν Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Σχολεία Ειδικής Αγωγής-Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί
Ερωτήσεις-απαντήσεις για επαναλειτουργία σχολείων και άδεια ειδικού σκοπού

Δείτε ακόμη

Δημοτικά: Οι τοποθετήσεις των ειδικών και της πολιτικής ηγεσίας αναφορικά με την επαναλειτουργία τους
Σύψας για σχολεία: Aυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη να ανοίξουν

Δείτε επίσης

Ερωτήματα για την επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών
Τρόπος επαναλειτουργίας ΚΔΗΦ-ΚΔΑΠμεΑ: O Δ/ντής του φορέα, με την επιστημονική ομάδα, δύναται να αποφασίζει
Μέτρα προστασίας μετακίνησης μαθητών | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση