Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επαναλειτουργία ειδικών σχολείων: Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επαναλειτουργία ειδικών σχολείων: Αποτελέσματα ψηφοφορίας που διενεργήθηκε από τις 30/4/2020-2/5/2020 μεταξύ των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών & 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αθηνών.

Επαναλειτουργία ειδικών σχολείων

Ενημέρωση σχετικά με την διενέργεια ψηφοφορίας σχετικά με την επιθυμία ή μη από τους γονείς παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την επαναλειτουργία των ειδικών σχολείων ταυτόχρονα με τα αντίστοιχα νορμοτυπικά.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα σχετικής ψηφοφορίας που διενεργήθηκε από τις 30/4/2020-2/5/2020 μεταξύ των μελών του Συλλόγου μας.

Το ερώτημα στο οποίο κληθήκαμε να δώσουμε την γνώμη μας ήταν:

Επιθυμούμε την επαναλειτουργία των ειδικών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων ταυτόχρονονα με τα αντίστοιχα νορμοτυπικά;
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
Επιλογή 1: ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΤΑ ΕΙΔΙΚA ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΡΜΟΤΥΠΙΚΑ  73%
Eπιλογή 2: ΌΧΙ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΤΑ ΕΙΔΙΚA ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 27%

 

Παρατηρήσεις σχετικά με τα καταχωρημένα σχόλια:

ü  H ειδική αγωγή στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας. Άρα εξετάζεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα σχολεία όπου φοιτούν νορμοτυπικά παιδιά.

ü  Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία δεν κρίνεται από τους γονείς αλλά από τους ειδικούς λοιμοξιολόγους και δεν αποτελούσε αντικείμενο της παρούσας ψηφοφορίας.

ü  Η παρακολούθηση του σχολείου ακόμη και όταν ανοίξουν αυτά είναι προαιρετική, το οποίο σημαίνει ότι αν ένας γονέας δεν αισθάνεται ασφαλής ή έχει ειδικούς λόγους να μην στείλει το παιδί σχολείο θα έχει την δυνατότητα.

Παράγοντες που συνηγορούν στο να ανοίξουν τα ειδικά σχολεία ταυτόχρονα με τα αντίστοιχα νορμοτυπικά:

ü  Τα ειδικά σχολεία είναι ολιγομελή άρα τα παιδιά έχουν πολύ μικρότερο συγχρωτισμό.

ü  Όλα τα ειδικά σχολεία έχουν εξιδεικευμένο προσωπικό (ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές κα), που μπορούν να μεριμνήσουν για την διαφύλαξη των κανόνων υγιεινής αλλά και να ξεχωρίσουν ένα παιδί που ασθενεί ώστε να ειδοποιήσουν άμεσα στο οικογενειακό περιβάλλον για να επιστρέψει σπίτι.

ü  Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για επιστροφή στην εκπαίδευση σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως το Σεπτέμβρη είναι πολύ μεγάλο για να μείνουν τα παιδιά αυτά εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ü  Τέλος τα παιδιά μας τα περισσότερα από την φύση τους απεχθάνονται τις κοινωνικές συναναστροφές άρα δεν διευκολύνεται τυχόν μετάδοση του ιού.

Τα ανωτέρω θα μεριμνήσουμε να αποσταλούν στο υπουργείο παιδείας προς ενημέρωση τους, αλλά και να αναρτηθούν στις ιστοσελίδες μας.

Με εκτίμηση,

 Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

& 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αθηνών  – Αρ. Έγκρ. Συλλόγου 391/2016

Email: 6thparentssociety@gmail.com    – http://6thparentssociety.wixsite.com/athens

https://www.facebook.com/Σύλλογος-Γονέων-6ου-Ειδικού-Νηπιαγωγείου-Δημοτικού

https://www.youtube.com/channel/UC54UpIpsRKOT7WqV0YUQ13Q

Δείτε επίσης

Τελειόφοιτοι μαθητές με αναπηρία: Καμία πρόβλεψη για τη φοίτηση και την ύλη Πανελλαδικών
Επιστροφή μαθητών στις ΣΜΕΑΕ: Επιστολή 21 Φορέων στην Υπουργό Παιδείας | VIDEO
Επαναλειτουργία ειδικών σχολείων: Γιατί παραμένουν κλειστά;
Ανοικτή επιστολή Ενωσης Συλλόγων Γονέων Λαμίας: Για την επαγγελματική εκπαίδευση ΑμεΑ
Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Λαμίας: H αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση