Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επαναλειτουργία ΚΕΠΑ μετά από δύο μήνες: Επικέντρωση στις 7.500 πρωτοείσακτες υποθέσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επαναλειτουργία ΚΕΠΑ μετά από δύο μήνες: Επικέντρωση στις 7.500 πρωτοείσακτες υποθέσεις – Τι είπε ο Υποδιοικητής κος Κ. Τσαγκαρόπουλος στο ΟΠΕΝ.

Επαναλειτουργία ΚΕΠΑ

Με τα γραφεία των ΚΕΠΑ στην Πειραιώς στην Αθήνα συνδέθηκαν οι Δημοσιογράφοι της εκποαμπής του OΠΕΝ “Ωρα Ελλάδος 07:00″ σήμερα το πρωί και συνομίλησαν με τον Υποδιοικητή κο Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, αναφορικά με την επαναλειτουργία των ΚΕΠΑ μετά από δυο μήνες όπου έμειναν κλειστά ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο κος Τσαγκαρόπουλος ανέφερε πως η επικέντρωση είναι στις πρωτοείσακτες υποθέσεις οι οποίες είναι περίπου 7.500 σε όλη την Ελλάδα και η προτεραιότητα δίδεται λόγω του ότι οι εν λόγω πολίτες δεν μπόρεσαν όλο αυτό το διάστημα να έχουν κάποια παροχή.

Επίσης ανέφερε πως
  • Υπολογίζεται πως μέσα στο πρώτο το δεκαήμερο του Ιουνίου όλοι θα έχουν εξετασθεί σε Πανελλήνια κλίμακα, αφού η διαδικασία ξεκινήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Σε δυο μήνες θα εκταμιευθεί αυτό που τους αναλογεί μετά την εξέταση.
  • Τις υγειονομικές επιτροπές τις απαρτίζουν ιατροί οι οποίο δεν είναι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, όμως υπάρχει οδηγία από τον ΕΦΚΑ για συντόμευση της διαδικασίας.

Τέλος ο Υποδιοικητής κο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος τόνισε πως οι πολίτες δεν χρειάζεται να προσέρχονται πολύ ώρα πριν το προκαθορισμένο ραντεβού αναγκαζόμενοι να περιμένουν και να συνωστίζονται.

Δείτε το video

Δείτε επίσης

Εξυπηρέτηση ΟΠΕΚΑ μόνον με ραντεβού: Eφόσον το αίτημα δεν ικανοποιείται με άλλον τρόπο
Δικαιολογητικά για αλλαγή βιβλιαρίου νεοδιοριζόμενου: Οσων επέλεξαν ασφάλεια Δημοσίου
Κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε δημόσιες υπηρεσίες-ΜΜΜ-χώρους συνάθροισης
Πέτσας για άνοιγμα Δημοτικών: Θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα από 01.06, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση