Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής για την αξιολόγηση, αν βγει παράνομη, προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής για την αξιολόγηση, αν βγει παράνομη, προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ – Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής

Την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής κατά της ατομικής αξιολόγησης, στην περίπτωση που αυτή βγει παράνομη, καλύπτοντας και τους/τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Η αγωγή κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ώστε να κριθεί παράνομη, την οποία κατέθεσε  ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, και ήδη η ΔΟΕ, έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο κτήριο 5. Γι’ αυτό το λόγο προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 2 πρώτες του απογευματινού).

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 – www.olme.gr – e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 13/2/2024

Α.Π.: 2367

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ 10/2/2024

Η ΓΣ των Προέδρων αποφασίζει την συνέχιση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης με την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, αν βγει παράνομη, καλύπτοντας και τους/τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες (ή ΑΔΕΔΥ ή ΟΛΜΕ).

Αποφασίζουμε νέο κύκλο γενικών συνελεύσεων αν βγει και η επαναπροκήρυξη παράνομη.

Υπέρ: 62, Λευκά: 8, Κατά: 0

Για το Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                    Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος Παπαχρήστος   Στέλλα Μανουσογιοργάκη

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση ΔΟΕ για την αγωγή για την απεργία-αποχή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών 

Αγωγή του Υπουργού Παιδείας για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ στις 28.02.2024: “Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας” 

Πριν φύγετε

Διάταξη για διατάραξη λειτουργίας σχολικών μονάδων-χώρων Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση