Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επανεκλέγεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας-Ποιοι πρώην Υπ. Παιδείας δεν επανεκλέγονται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επανεκλέγεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας – Ποιοι πρώην Υπουργοί Παιδείας δεν επανεκλέγονται ως Βουλευτές από της εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Επανεκλέγεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου 2023 επανεκλέγονται ως Βουλευτές, σε αντίθεση με την δημιουργηθείσα παράδοση του να μην επανεκλέγονται υποψήφιοι διατελέσαντες ως Υπουργοί Παιδείας (Αρ. Μπαλτάς Κ. Αρβανιστόπουλος Α. Διαμαντοπούλου Α. Σπηλιωτόπουλος Μ. Γιαννάκου Γ. Αρσένης), η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αγγελος Συρίγος. Επίσης επανεξελέγη και η πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών βρίσκεται στην τρίτη θέση σε σύνολο εννέα εκλεγόμενων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή στην Μαγνησία βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε σύνολο τριών εκλεγόμενων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αγγελος Συρίγος στην Α΄ Αθηνών βρίσκεται στην έκτη θέση σε σύνολο επτά εκλεγόμενων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη στην Α’ Ανατολικής Αττικής βρίσκεται στην πρώτη θέση σε σύνολο επτά εκλεγόμενων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Επανεκλέγεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά εκτός Βουλής μένουν πρώην Υπουργοί Παιδείας

Αντίθετα εκτός Βουλής θα μείνει ο πρώην Υπουργός Παιδείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κος Νίκος Φίλης, όπως επίσης εκτός Βουλής θα βρεθεί και ο πρώην Υπουργός Παιδείας κος Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

______________________________________

Ποιοι Βουλευτές εκλέγονται

Δείτε ποιοι βουλευτές εκλέγονται με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και ποιοι προβεβλημένοι υποψήφιοι κομμάτων δεν εκλέγονται-Πίνακας με τα ονόματα.

Δείτε αναλυτικά εδώ

______________________________________

Αποτελέσματα Βουλευτικών εκλογών 2023

Σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη του Υπουργείου Εσωτερικών και με ενσωματωμένο το 99,59% τα κόμματα έλαβαν:

ΝΔ: 40,79% και 146 έδρες ΣΥΡΙΖΑ: 20,07% και 71 έδρες ΠΑΣΟΚ: 11,46% και 41 έδρες ΚΚΕ: 7,23% και 26 έδρες Ελληνική Λύση: 4,45% και 16 έδρες Νίκη: 2,92% Πλεύση Ελευθερίας: 2,89% ΜέΡΑ25: 2,62%

Δείτε σχετικά

Εκλογές 2023-αποτελέσματα: Ποσοστά κομμάτων-ψήφοι και έδρες σε όλη την επικράτεια 

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης-Πρόγραμμα παιδείας: Αύξηση μισθών εκπ/κών-4000 με 5000 διορισμοί το χρόνο και άλλες 11 εξαγγελίες 

Ενταξη στην προσχολική εκπαίδευση και πρόσβαση παιδιών, εφήβων, ΑμεΑ σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση