Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επανεξέταση ημερομηνίας ανοίγματος σχολείων: Συζητείται για 14 Σεπτεμβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επανεξέταση ημερομηνίας ανοίγματος σχολείων: Συζητείται για 14 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, λόγω ισχυρού επιδημιολογικού φορτίου.

Επανεξέταση ημερομηνίας ανοίγματος σχολείων

Συζητείται πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου αντί στις 7 Σεπτεμβρίου όπως έχει προγραμματισθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου.

Καθότι το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού είναι ισχυρό, όπως διαπιστώνουν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αρχίζει να υπάρχει επανεξέταση της ημερομηνίας έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Κρούσματα διαρκώς αυξανόμενα

Σύμφωνα με τις καθημερινές ενημερώσεις των ειδικών, τα κρούσματα είναι διαρκώς αυξανόμενα και ημερησίως υπερβαίνουν τα 200 εδώ και κάποιες ημέρες.

Προβληματισμοί

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι συνεχή, με τους προβληματισμούς για το τι μέλλει γενέσθαι να εντείνονται.

Συζητήσεις για αναβολή έναρξης

Αυτή τη στιγμή, όπως βλέπουμε σε ειδησεογραφικά sites, η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί.

Αυτό σημαίνει πως το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα ηχήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Είναι πιθανή δηλαδή η καθυστέρηση μίας εβδομάδας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος για τις μάσκες

Εν τω μεταξύ σε εκπομπή του καναλιού OPEN μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών κος Τ. Θεοδωρικάκος για την παροχή μασκών στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, για τα ζητήματα καθαριότητας των σχολείων και άλλα θέματα.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Δείτε επίσης

Ζαχαράκη στον ΣΚΑΙ για λειτουργία σχολείων-μάσκες-αριθμό μαθητών-Ολοήμερα-γιορτές και εκδηλώσεις
 10 μέτρα για ασφαλές άνοιγμα σχολείων: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Δωρεάν μάσκες στους μαθητές της χώρας: Το ανακοίνωσε ο Υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος
Υποχρεωτικά μάσκα από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο: Τι είπε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως στον Alpha
Λειτουργία σχολικών μονάδων: Με το σύνολο των μαθητών-εκτεταμένη χρήση μάσκας-διαφορετικά διαλείμματα-Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση