Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επανεξέταση πλαισίου παράλληλης στήριξης: Ερώτηση στη Βουλή για αιτήματα έγκρισης πλέον των δύο στηρίξεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επανεξέταση πλαισίου παράλληλης στήριξης: Ερώτηση στη Βουλή για αιτήματα που αφορούν σε έγκριση περισσότερων των δύο στηρίξεων, από τη στιγμή που πολλοί μαθητές παρουσιάζουν συνδυαστικά φυσικές αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

Επανεξέταση πλαισίου παράλληλης στήριξης

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Αναστάσιος Μπαρτζώκας κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την Παράλληλη Στήριξη, συνεκπαίδευσης Σχολικού Νοσηλευτή (ΠΕ25) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).

Το θέμα της Ερώτησης είναι

“Ανάγκη επανεξέτασης της περιοριστικής ρύθμισης για αιτήματα που αφορούν σε έγκριση περισσότερων των δύο στηρίξεων _παράλληλης στήριξης, συνεκπαίδευσης σχολικού νοσηλευτή και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό”.

Συνδυαστικά φυσικές αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες

Ο κος Μπαρτζώκας θεωρεί πως από τη στιγμή που πολλοί μαθητές παρουσιάζουν συνδυαστικά φυσικές αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, θα πρέπει να εγκρίνονται από το ΥΠΑΙΘ περισσότερες της μιας παράλληλες στηρίξεις.

Δεν εγκρίνονται συνδυαστικά αιτήματα

Ομως αιτήματα γονέων που αφορούν στον ίδιο μαθητή/τρια και επιδιώκουν για λόγους αναγκαιότητας την παροχή περισσότερων της μιας στήριξης για το ίδιο σχολικό έτος εξαρχής δεν εγκρίνονται.

Η Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Η ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως έχει να κάνει με το αν προτίθεται να επανεξετάσει το υφιστάμενο πλαίσιο και να επιτρέψει αιτήματα που αφορούν σε πλέον των δυο στηρίξεων να γίνονται δεκτά, ειδικά εφόσον συνοδεύονται από τεκμηριωμένες γνωματεύσεις των αρμοδίων εξειδικευμένων επιστημόνων.

Δείτε όλα τα στοιχεία της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή
Ερωτήσεις
Συνοδος / Περίοδος:Α’ Σύνοδος ΙΗ΄

ΠΕΡΙΟΔΟΣ (Θ΄ Αναθεωρητική – ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

Θέμα: Ανάγκη επανεξέτασης της περιοριστικής ρύθμισης για αιτήματα που αφορούν σε έγκριση περισσότερων των δύο στηρίξεων _παράλληλης στήριξης, συνεκπαίδευσης σχολικού νοσηλευτή και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό.

Κοινοβουλευτική Ομάδα:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ημερομηνία:18/06/2020

Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης:19/06/2020

Καταθέτοντες:
Μπαρτζώκας Στεργίου Αναστάσιος
Υπουργεία:
Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργοί:
  • Κεραμέως Νίκη (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων)
Αρχεία Ερωτήσεων – Δείτε από εδώ

Δείτε σχετικά

Εγκύκλιος παράλληλης στήριξης 2020: Συνεκπαίδευση-ΕΒΠ-Σχολικός Νοσηλευτής (ΠΕ25)

Δείτε επίσης

Ερώτηση για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και απόλυση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στη Βουλή
Ερώτηση 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: “Εξορίζονται εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών ειδικοτήτων-κοινωνιολόγοι-οικονομολόγοι”
ΦΕΚ Πινάκων ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019 εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Ειδικής Αγωγής

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση