Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγόπουλα | Ανακοίνωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγόπουλα: Ανακοίνωση για την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το τεστ covid-19, η οποία τελικά απεσύρθη.
ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγόπουλα
Σε Ανακοίνωση προέβη η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, η οποία έχει αποσυρθεί τελικώς, περί προσκόμισης αρνητικού τεστ covid-19 των προσφυγόπουλων προκειμένου να εγγράφονται στα σχολεία.
Δείτε την Ανακοίνωση
Οχι στον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση
Είναι θετικό
ότι μετά τη χθεσινή παρέμβαση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη και άλλες αντιδράσεις που υπήρξαν, αποσύρθηκε η ρατσιστικής έμπνευσης εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, να προσκομίζουν μόνο τα προσφυγόπουλα αρνητικό τεστ covid-19, προκειμένου να εγγράφονται στα σχολεία.
Είναι όμως καιρός
να παρέμβει το υπουργείο και σε άλλες περιπτώσεις ρατσιστικών φαινομένων και διακρίσεων:
  • για την εξεύρεση λύσης για τα παιδιά της Μόριας και των άλλων προσφυγικών δομών στα νησιά,
  • για τα ασυνόδευτα ανήλικα που έπρεπε να καεί η Μόρια για να τα «ανακαλύψει» η ελληνική κυβέρνηση και η στεγαζόμενη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετική υπηρεσία,
  • για τα προσφυγόπουλα της Ριτσώνας που η δήμαρχος Χαλκίδας προσπαθεί με ανάλογο σκεπτικό να αποκλείσει από τα σχολεία του Δήμου,
  • για τις ανύπαρκτες ψηφιακές υποδομές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους προσφυγικούς καταυλισμούς.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων,

που πρωτοποριακά ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύτηκε ποικιλοτρόπως από την πρώτη στιγμή που η ΝΔ ανέλαβε την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκαν δραματικά τα προσφυγόπουλα που φοιτούσαν σε σχέση με την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των προσφύγων.

Με τον τρόπο αυτό

η κυβέρνηση καταπατά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Η απόπειρά της, μέσω του τεστ Covid-19, να υψώσει φραγμούς ξενοφοβίας και διακρίσεων, στην εγγραφή των προσφύγων στα σχολεία απέτυχε.

Την καλούμε

να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και να σταματήσει με την όλη πολιτική της στο Μεταναστευτικό, να δυναμιτίζει το κλίμα στις τοπικές κοινωνίες, να υποδαυλίζει τις ακροδεξιές αντιδράσεις και να εκθέτει με αίσχη, όπως αυτό της Μόριας, αλλά και με τις απωθήσεις στο Αιγαίο, τη χώρα μας διεθνώς.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για πρώτη ημέρα μαθημάτων σε Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια – Προσέλευση στις 8:15
 Ενωση Διευθυντών για ημέρα Αγιασμού: Να αποσυρθεί η Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ
Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση