Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: “Θα είναι σαν να έχεις internet, αλλά δε θα έχεις”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: “Θα είναι σαν να έχεις internet, αλλά δε θα έχεις” – Ανακοίνωση για την δωρεάν πρόσβαση στο internet για μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει πως η δωρεάν πρόσβαση στο internet για μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφορά αποκλειστικά και μόνον την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.
Ενώ χρεώνεται κανονικά η προβολή περιεχομένου που έχει ενσωματωθεί από άλλες πήγες λόγου χάρη video στο youtube και σύνδεσμοι σε άλλες σελίδες.
Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση, να προβεί στη διάθεση τεχνολογικού εξοπλισμού και την εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης σε όσους και όσες την έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο της ισότιμης συμμετοχής και της παροχής εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.

Δείτε την Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

«Θα είναι σαν να έχεις internet, αλλά δε θα έχεις» ~ Νίκη Κεραμέως, 2020

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατάφερε και πάλι να δημιουργήσει την απόλυτη σύγχυση σε εκπαιδευτική κοινότητα και χιλιάδες οικογένειες μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με δελτίο τύπου στις 8 Απριλίου 2020, καθώς και με φτηνούς εντυπωσιασμούς στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ανακοίνωσε πως ξεκινά η χωρίς χρέωση πρόσβαση στο internet (zerorating) για μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Έσπευσε μάλιστα να ευχαριστήσει τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την κοινωνική τους προσφορά.

Ωστόσο, η δωρεάν πρόσβαση αφορά αποκλειστικά και μόνον την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, ενώ η προβολή περιεχομένου που έχει ενσωματωθεί από άλλες πήγες (πχ: video στο youtube, σύνδεσμοι σε άλλες σελίδες) χρεώνεται κανονικά!

Απάτη και ψέμα για ακόμη μια φορά από την υπουργό των ακριβοπληρωμένων αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, με χρήματα από το δημόσιο ταμείο.
Τη στιγμή μάλιστα που δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» της εγκυκλίου που απέστειλε προς τα σχολεία της χώρας, με την οποία αναιρούσε την προηγούμενη εντολή της για παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εξοπλισμού (laptops και tablets) που όπως αποδείχτηκε προορίζεται να παραδοθεί στα κλειστά σχολεία και όχι σε αυτούς που δεν έχουν τα μέσα ώστε να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας να σταματήσει τώρα την παραπλάνηση, την επικοινωνιακή διαχείριση και τον εμπαιγμό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ισότιμης συμμετοχής και της παροχής εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, έχει ως άμεση υποχρέωση τη διάθεση τεχνολογικού εξοπλισμού και την εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης σε όσους και όσες την έχουν ανάγκη.

 Δείτε σχετικά

Ψηφιακές πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση
Κεραμέως για λάπτοπ και τάμπλετ: Ο Διευθυντής του σχολείου θα μπορεί να τα δανείζει σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές
Υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Κάλυψη και θεμάτων πέραν των επαναλήψεων, όμως δεν θα αποτελούν διδακτέα ύλη
Διευκρινίσεις αναγκών σε λάπτοπ και τάμπλετ: Νέο έγγραφο
 Δείτε επίσης
Κεραμέως σε Φίλη: Συστρατευθείτε στην εθνική προσπάθεια-Τι ανέφερε στη Βουλή
Φίλης σε Κεραμέως: CISCOτιση στην Παιδεία-Τι ειπώθηκε από τον Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Στατιστικά χωρίς επαφή με την πραγματικότητα
Υλη πανελλαδικών εξετάσεων 2020: Αναπροσαρμογή λόγω κορονοϊού-Διάψευση φημών από ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση