Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας: Κατατέθηκε η Αγωγή για το ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας: Κατατέθηκε η Αγωγή για τη δικαστική διεκδίκηση μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), τα οποία προσέφυγαν δικαστικά. 

Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας: Κατατέθηκε η Αγωγή για το ΕΒΠ

Οπως ενημέρωσε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), η Οργανωτική Γραμματέας της Αννα Μπαξεβάνη, κατατέθηκε σήμερα 26 Ιουνίου 2019, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, η Αγωγή για τη δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας για όσα από τα μέλη του Ε.Β.Π. προσέφυγαν δικαστικά.

Η Αγωγή κατατέθηκε από τον έχοντα την εξουσιοδότηση Νομικό.

Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 25 Νοεμβρίου 2019.

_____________________________________________________________

Δείτε επίσης:

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την προσφυγή των Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) για την καταβολή επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας

Σύμφωνα με την υπ΄αρ. 2368/2017 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ), οι Σχολικοί Νοσηλευτές(ΠΕ25) δεν μπορούν να αξιώσουν την χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι το ίδιο επίδομα χορηγείται ενδεχομένως σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων νοσηλευτικού προσωπικού,  καθότι δεν συντρέχουν ομοιότητες συνθηκών εργασίας.

Για την χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας από πλευράς Πολιτείας και στους Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25), είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, 18 συνάδελφοι Σχολικοί Νοσηλευτές(ΠΕ25), η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και οι Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής, Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Δείτε ολόκληρη την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)

_____________________________________________________

Δείτε επίσης:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Παράταση μέχρι το τέλος του 2019 για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την οποία στήριξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τα ΒΑΕ και για το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας .

Κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της  ΠΟΕ-ΟΤΑ, μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα, ο Υπουργός, δεσμεύθηκε ότι θα ψηφιστεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία θα παρατείνεται η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας, ως έχει, για ακόμη 14 μήνες.

Η τροπολογία, όμως, που κατατέθηκε προβλέπει την παράταση μέχρι τέλους του 2019, δηλαδή, για 10 μήνες.

Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε ότι στις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για το θέμα. Στην τροπολογία  που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπονται τα εξής:…

Η συνέχεια εδώ

Δείτε ακόμη:

Ναι του ΣτΕ για τις Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής

Ενεός παρακολουθεί ο κόσμος τις δηλώσεις των πολιτικών για τους διορισμούς

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση