Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίδομα μητρότητας στις αναπληρώτριες: Διαμαρτύρεται ο ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για τη μη χορήγησή του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίδομα μητρότητας στις αναπληρώτριες: Διαμαρτύρεται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για τη μη χορήγησή του.

Επίδομα μητρότητας στις αναπληρώτριες

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  διαμαρτύρεται προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘA και ζητά την αποκατάσταση της αδικίας σε σχέση με τη μη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Ακολουθεί η επιστολή

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Π. Μπακογιάννη 2, Τ.Κ 35100, Λαμία, Email: seepeastella@yahoo.gr Ιδρυτικό μέλος της Παν. Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπ/κού Προσ/κού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Λαμία, 28/04/2022

Αρ. Πρωτ.: 327

Προς • Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Κοινοποίηση • Μέλη Συλλόγου

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για τη μη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ»

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας με την παρούσα επιστολή του  διαμαρτύρεται προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και ζητά την αποκατάσταση της αδικίας σε σχέση με τη μη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, μας ενημέρωσαν πρόσφατα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πως επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες.  Στο video που ανάρτησε ο Πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για 9 μήνες».

Αποκρύπτεται όμως η αλήθεια, η οποία είναι ότι οι αναπληρώτριες νέες μητέρες δεν δικαιούνται το 9μηνο μητρότητας αλλά μονάχα 3,5 μήνες άδεια ανατροφής και 2 μήνες άδεια λοχείας. Άραγε δεν το γνωρίζετε αυτό; Ούτε και ότι οι αναπληρώτριες δεν δικαιούνται άδεια επαπειλούμενης κύησης όπως οι υπόλοιπες εργαζόμενες; Οι αναπληρώτριες νέες μητέρες αντιμετωπίζονται σαν εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας, καθώς για να θεωρούνται επιλέξιμες για το επίδομα μητρότητας(κύησης και λοχείας) πρέπει να έχουν τουλάχιστον 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια που προηγούνται της πιθανής ημερομηνίας τοκετού.

Με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δικαιούνται άδεια επαπειλούμενης κύησης μέχρι 20 μέρες! Αποτέλεσμα αυτής της διάκρισης είναι να εξαναγκάζονται είτε να δουλεύουν με κίνδυνο να χάσουν τα μωρά τους, είτε ωθούνται στην παραίτηση, είτε στην άδεια άνευ αποδοχών.

Η μητρότητα και η προστασία της είναι αναφαίρετο δικαίωμα και είναι πραγματικά τραγικό να περικόπτονται δικαιώματα που αφορούν στην ανατροφή τέκνων.

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

σας καλούμε να προωθήσετε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας, στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ την οποία και καλούμε με πολιτική απόφαση να παρέχει σε όλες τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ  ακέραιο το δικαίωμα στην πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής καθώς και τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας προστατεύοντας εν τοις πράγμασι το θεμελιώδες δικαίωμα της μητρότητας. Καλούμε όλες τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ) σε συστράτευση και συμπόρευση για την υλοποίηση του δικαίου αυτού αιτήματος και την ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Το δικαίωμα στην 9μηνη άδεια ανατροφής για τις αναπληρώτριες συναδέρφισσες.
  • Να δίνονται άμεσα άδειες με εξασφαλισμένα δικαιώματα στις αναπληρώτριες με επαπειλούμενη κύηση.
  • Να δοθεί το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες και στις αναπληρώτριες για όσο διάστημα δεν εργάζονται.
  • Εξίσωση των αδειών των μονίμων με τους αναπληρωτές.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος        Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε σχετικά

Επίδομα μητρότητας και αναπληρώτριες: Σε εξέλιξη το θέμα-Το επικρατέστερο σενάριο 

Να αποκατασταθεί η αδικία που βιώνουν οι αναπληρώτριες μητέρες ζητά η ΠΟΣΕΕΠΕΑ 

Δείτε επίσης

Στοιχεία μη αναλήψεων-παραιτήσεων αναπληρωτών-Ποσοστά επί των προσλήψεων από το 2016-Νομοθεσία κυρώσεων | Πίνακες 

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση