Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τις άδειες ανατροφής νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τις άδειες ανατροφής των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ από τον Βουλευτή Ιωάννη Δελή του ΚΚΕ.

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 από τον Βουλευτή Ιωάννη Δελή του ΚΚΕ με θέμα τις άδειες ανατροφής των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ

ρωτά το ΥΠΑΙΘ τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να δοθεί η 9μηνη άδεια ανατροφής στους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όσους έχουν παιδιά ως τεσσάρων ετών.

Η Επίκαιρη Ερώτηση
Θέμα: Άδικη η εξαίρεση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών από τις άδειες ανατροφής.

Στις 21 Αυγούστου 2020 με αριθμό πρωτ. 108357/Ε3, δημοσιοποιήθηκε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: “Χορήγηση άδειας ανατροφής με αποδοχές σε νεοδιόριστο/η εκπαιδευτικό και μέλος Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π” σύμφωνα με αυτό οι νεοδιόριστοι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, ειδικό επιστημονικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, αποκλείονται από το αναφαίρετο δικαίωμα στη μητρότητα και πατρότητα, θέτοντας επιπλέον εμπόδια στην ανατροφή των παιδιών, δημιουργώντας νέους αποκλεισμούς.

Μάλιστα, οι νεοδιοριζόμενοι στην ειδική εκπαίδευση, όλα τα προηγούμενα χρόνια βιώνοντας το καθεστώς της μόνιμης αναπλήρωσης, αναγκάζονταν υπό αντίξοες συνθήκες να αλλάζουν κάθε χρόνο τόπο εργασίας και κατοικίας, με ο,τι συνεπαγόταν αυτό για τον οικογενειακό προγραμματισμό και την, κατά το δυνατόν υπό αυτές τις συνθήκες, σωστή ανατροφή των τέκνων τους.

Υποχρεώνονταν σε παραίτηση αναπληρώτριες εργαζόμενες που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την εγκυμοσύνη τους, αφού δεν προβλέπονται άδειες επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, θέτοντας τους το οδυνηρό δίλημμα να επιλέξουν μεταξύ εργασίας ή μητρότητας.

Δεδομένων αυτών των συνθηκών αντί να ληφθεί μέριμνα ώστε να λάβουν έστω την άδεια 9μηνης ανατροφής των τέκνων από 2 έως 4 ετών, που ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, εξαιρέθηκαν με ανάλγητο τρόπο.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει:

Για να δοθεί η 9μηνη άδεια ανατροφής στους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όσους έχουν παιδιά ως τεσσάρων ετών.

Για να δίνεται η 9μηνη άδεια ανατροφής και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Για να υπάρξει εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο Βουλευτής

Δελής Γιάννης

Δείτε σχετικά

Αδεια ανατροφής σε νεοδιόριστο εκπαιδευτικό-ΕΕΠ-ΕΒΠ | Εγγραφο
Εγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών για άδειες ανατροφής: Ζητά τις απόψεις του Υπ. Παιδείας για να διευθετηθεί το ζήτημα
Γνωμοδότηση για άδειες ανατροφής νεοδιόριστων δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών

Δείτε ακόμη

 ΟΛΜΕ 12.10.2020: Τι μας είπε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ στη συνάντηση της 8ης Οκτ-Απεργία 15.10
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

Γράψτε μία απάντηση