Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίκαιρη Ερώτηση για παράβολο: Για συζήτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίκαιρη Ερώτηση για παράβολο: Kατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η Βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη για συζήτηση στη Βουλή.

Επίκαιρη Ερώτηση για παράβολο

Επίκαιρη Ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα του παραβόλου στις Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η Βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Σύμφωνα με την Ερώτηση η κ. Υπουργός ερωτάται, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση σε πολιτικό και νομικό επίπεδο ώστε:

  • Να μην αποκλειστούν οι υποψήφιοι από την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 λόγω μη καταβολής παραβόλου.
  • Να προσμετρηθούν όλα τα υπαρκτά προσόντα από τους υποψηφίους.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει θέμα “Για τις αδικίες που διαπιστώνονται με την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της Ειδικής Αγωγής” και θα συζητηθεί στη Βουλή σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτής.

Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση:

Θέμα: Για τις αδικίες που διαπιστώνονται με την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της Ειδικής Αγωγής.

Στις 20/11/2019 ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής που αφορούν τη διαδικασία μόνιμων διορισμών, αλλά και των προσλήψεων ως αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω του ν. 4589/19.

Με την ανακοίνωση των πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑ/2019, επιβεβαιώθηκαν μια σειρά προβλήματα που είχαν διαπιστωθεί από το καλοκαίρι και οφείλονταν σε ασάφειες της προκήρυξης και τεχνικά λάθη του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής.

Για την ακρίβεια, 1.183 εκπαιδευτικοί είναι απορριπτέοι από τους πίνακες εξαιτίας ασαφών οδηγιών και αστοχιών για την καταβολή του παραβόλου μιας και κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης ηλεκτρονικά, οι υποψήφιοι, πήραν το μήνυμα από το σύστημα ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή, παράλληλα πήραν αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά όχι την ειδοποίηση της εκκρεμότητας πληρωμής του παραβόλου.

Αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης ήταν να απορριφθούν οι υποψήφιοι λόγο μη καταβολής του παραβόλου. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, που όλα τα προηγούμενα χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές, πλέον κινδυνεύουν να μείνουν οριστικά εκτός εκπαίδευσης, μιας και η απόρριψή τους από τους πίνακες θα σημάνει όχι μόνο τη μη δυνατότητα του μόνιμου διορισμού, αλλά και τον 3ετή τους αποκλεισμό ακόμα από τη δυνατότητα να δουλέψουν ως αναπληρωτές.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν προσμετρηθεί υπαρκτά προσόντα από παράλειψη συμπλήρωσης των πεδίων της πλατφόρμας από τους υποψήφιους. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να αναφέρουμε αφ’ ενός το μικρό χρονικό περιθώριο της διαδικασίας συμπλήρωσης, αφ’ ετέρου τη μη εξοικείωση μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών που για πρώτη φορά ήρθαν αντιμέτωποι με τέτοιες διαδικασίες έχοντας μη επαρκείς οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση σε πολιτικό και νομικό επίπεδο ώστε:
  • Να μην αποκλειστούν οι υποψήφιοι από την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 λόγω μη καταβολής παραβόλου.
  • Να προσμετρηθούν όλα τα υπαρκτά προσόντα από τους υποψηφίους.
Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση σε μορφή pdf

 __________________

Δείτε ακόμη

Υπόδειγμα ένστασης παραβόλου: Ενημέρωση ΔΟΕ
33 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για το παράβολο: Ερώτηση στη Βουλή
Ερώτηση για παράβολο στη Βουλή: «Επίλυση ζητήματος και αποκατάσταση αδικίας»
ΟΛΜΕ για παράβολο: Να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις των υποψηφίων
Κατανομή 4.500 για διορισμούς: Aδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
Προσωρινοί Πίνακες 3ΕΑ: Προκήρυξη ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ: Τι συζητήθηκε

——————–

Πριν φύγετε

 Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση