Δευτέρα, 21 Απριλίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιλογή Διευθυντών στο Υπουργείο Παιδείας 15 χρόνια μετά τις τελευταίες κρίσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιλογή Διευθυντών στο Υπουργείο Παιδείας 15 χρόνια μετά τις τελευταίες κρίσεις – Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ).

Επιλογή Διευθυντών στο Υπουργείο Παιδείας

Την εντολή του Υπηρεσιακού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ κου Ιωάννη Βλάση, στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσουν στην έκδοση Προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων ευθύνης Προϊσταμένων Διευθύνσεων στο Υπουργείο Παιδείας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ).

Η ΠΟΣΥΠ αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει15 χρόνια μετά την τελευταία  επιλογή Διευθυντών στην Κεντρική Υπηρεσία και 14 χρόνια μετά την τελευταία επιλογή Διευθυντών στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και μετά από έναν μακροχρόνιο αγώνα της, ενώ σε εύλογο χρόνο το ΥΠΑΙΘΑ θα προχωρήσει και στην επιλογή των νέων Προϊσταμένων Τμημάτων στις  κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ – Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776, e-mail: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 14-04-2025

Αρ. Πρωτ.: 23

Προς: Μέλη μας  –  Κοιν.: Υπουργό ΥΠΑΙΘΑ, κ. Σ. Ζαχαράκη – Υπηρεσιακό Γραμματέα, κ. Ι. Βλάσση

O ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ!

Με εντολή του Υπηρεσιακού Γραμματέα εκκινεί η έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Διευθύνσεων στο Υπουργείο Παιδείας

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

15 χρόνια μετά την τελευταία  επιλογή Διευθυντών στην Κεντρική Υπηρεσία και 14 χρόνια μετά την τελευταία επιλογή Διευθυντών στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και μετά από έναν μακροχρόνιο αγώνα της ΠΟΣΥΠ και των Σωματείων μας, κάτω από αντίξοες συνθήκες και ασύμμετρες αντιδράσεις ενός συστήματος που προσπαθούσε και προσπαθεί να περιχαρακώσει την θέση και τα «κεκτημένα» του, την Δευτέρα 07 Απριλίου 2025, ο Υπηρεσιακός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ, τιμώντας την ιδιότητα, τον ρόλο και την αρμοδιότητα του, μα πάνω από όλα την νομιμότητα, την αξιοκρατία, την διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσουν στην έκδοση προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων ευθύνης Προϊσταμένων Διευθύνσεων κατά λόγο αρμοδιότητας τους, άμεσα.

Η ΠΟΣΥΠ όλο το προηγούμενο διάστημα με τις στοχευμένες επαφές και παρεμβάσεις της στο Υπουργείο εργάζονταν και πίεζε την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία προς την κατεύθυνση αυτή, διότι οι υπηρεσίες μας έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο λειτουργίας τους, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, με αναπληρωτές προϊσταμένους, σε ένα αλισβερίσι αδιαφανών και πελατειακών τοποθετήσεων και σε μία αναποτελεσματική  και προβληματική λειτουργία της διοίκησης, που πόρρω απέχει από το κράτος δικαίου και αξιοκρατίας.

Στηρίζουμε την ιεραρχική και διοικητική αυτή ενέργεια του Υπηρεσιακού Γραμματέα, συντασσόμαστε μαζί του, στην δίκαιη και εύλογη αυτή εφαρμογή του νόμου και της χρηστής διοίκησης και είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την απαρέγκλιτη  τήρηση, εφαρμογή και υλοποίηση της.

Σήμερα προχωράμε στην  επιλογή των νέων Προϊσταμένων Διεύθυνσης, ώστε σε εύλογο χρόνο να προχωρήσουμε και στην επιλογή των νέων Προϊσταμένων Τμημάτων στις υπηρεσίες μας, κεντρικές και περιφερειακές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με σχέδιο, γνώση και όραμα προχωράμε στην νέα εποχή για την διοίκηση της εκπαίδευσης, με νέους και αξιοκρατικά επιλεγμένους διοικητικούς Προϊσταμένους, με την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού μας εξοπλισμού η οποία θα υλοποιηθεί στο επόμενο διάστημα, ύψους 3.000.000 ευρώ, για τα οποία έχουμε δώσει ένα δύσκολο και συντονισμένο αγώνα το προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο με έγγραφα αλλά με ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις και σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε και άλλες θετικές εξελίξεις, θεσμικές και οικονομικές.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  ΣΑΒΒΑΣ        ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δείτε επίσης

Τεχνητή Νοημοσύνη στην αξιολόγηση: Από 55.000 οι άριστοι δημόσιοι υπάλληλοι έγιναν λιγότεροι από 4.000 

Οχι Πιερρακάκη στα Δώρα: Εχουν δοθεί 1,3 μισθοί επιπλέον στο δημόσιο και αύξηση 10% στις συντάξεις 

Υπολογισμός μισθοδοσίας δημοσίου υπαλλήλου ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ/ΥΕ ανά ΜΚ-Μικτά-Καθαρά-Φόρος | Εφαρμογή 

Προκήρυξη 2Κ/2025: 162 θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο-Αιτήσεις από 15 έως 30.05.2025

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply