Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιλογή Διευθυντών σχολείων: Τροπολογία ζητά Βουλευτής της Ν.Δ για γίνουν έγκαιρα οι κρίσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιλογή Διευθυντών σχολείων: Να αντικατασταθούν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης στα Τοπικά Συμβούλια για να ολοκληρωθούν οι κρίσεις πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ζητά ο Βουλευτής της Ν.Δ κος Νικόλαος Μανωλάκος με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Αναφορικά με την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή ο κος Νικόλαος Μανωλάκος, Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βουλευτής θεωρώντας ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, να τοποθετηθούν Διευθυντές με θητεία, ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αν προτίθεται να τροποποιήσει την παράγραφο 9 του άρθρου 37 του νόμου 4823/2021, που αναφέρεται στη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Δ/ντών σχολείων, ώστε να αντικαταστήσει τον Επόπτη Ποιότητας Εκπαίδευσης και τον Σχολικό Σύμβουλο με άλλα μέλη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κρίσεις των Διευθυντών σχολικών μονάδων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κος Μανωλάκος επιχειρηματολογώντας περί της αναγκαιότητας αυτής αναφέρει πως λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων (περίπου 2.400) Σχολικών Συμβούλων, οι κρίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθεί η Ερώτηση
ΕΡΩΤΗΣΗ

Πειραιάς, 02/ 06/2022

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων»

Κυρία Υπουργέ,

Οι τελευταίες κρίσεις για επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγιναν το καλοκαίρι του 2017.

Από τότε έως και σήμερα, πολλοί Διευθυντές έχουν συνταξιοδοτηθεί ενώ κάποιοι έχουν παραιτηθεί και οι θέσεις τους έχουν καλυφθεί με προσωρινή αναπλήρωση, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Νόμου 1566/1985.

Με τον ισχύοντα νόμο 4823/2021, οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων επιλέγονται από Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται στην έδρα κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή.

Στο Συμβούλιο αυτό, πέραν των άλλων, συμμετέχουν ένας σχολικός σύμβουλος και ένας Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα ορισθούν μετά το πέρας των κρίσεων τους, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Λόγω όμως του μεγάλου αριθμού αιτήσεων (περίπου 2400) Σχολικών Συμβούλων, οι κρίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι είναι επιτακτική ανάγκη, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, να τοποθετηθούν Διευθυντές με θητεία και όχι αναπληρωτές Διευθυντές, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

Προτίθεσθε να τροποποιήσετε τη παράγραφο 9 του άρθρου 37 του Νόμου 4823/2021, που αναφέρεται στη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων, ώστε να αντικαταστήσει τον Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης και τον Σχολικό Σύμβουλο με άλλα μέλη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κρίσεις των Διευθυντών σχολικών μονάδων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;

Δείτε σχετικά

Καθυστέρηση στην επιλογή Διευθυντών σχολείων: Ερώτηση στη Βουλή 

Δείτε επίσης

16η τροποποίηση απόφασης συνάφειας Μεταπτυχιακών με την ΕΑΕ και τη Σχολική Ψυχολογία

ΦΕΚ: Που παραμένουν υποχρεωτικές οι μάσκες-Τι μέτρα ισχύουν για σχολεία-ΑΕΙ-Δημόσιο-Ιδιωτικό τομέα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση