Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιμόρφωση Ομάδων Δράσης Σχολικής Βίας: Από 8 έως 12 Ιουλίου 2024 εξ αποστάσεως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιμόρφωση Ομάδων Δράσης Σχολικής Βίας: Από 8 έως 12 Ιουλίου 2024 εξ αποστάσεως – Πρόσκληση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) – Η συμμετοχή στην επιμόρφωση είναι υποχρεωτική.

Επιμόρφωση Ομάδων Δράσης Σχολικής Βίας

Πρόσκληση για Συμμετοχή σε Εξ Αποστάσεως Επιμόρφωση για τα μέλη των τετραμελών Ομάδων Δράσης των Διευθύνσεων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, εξέδωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) καλεί τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των τετραμελών ομάδων δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού των 116 Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της χώρας να συμμετάσχουν στην πρώτη επιμορφωτική δράση για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού (Ε.ΒΙ.Ε.).

Η επιμορφωτική δράση θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 12 Ιουλίου 2024, σε δύο (2) συνεχόμενες ημέρες και θα διεξαχθεί με την μορφή σύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης. Η συνολική διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος είναι 10 ώρες για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των τετραμελών ομάδων δράσης και 4 επιπλέον ώρες για τους Συμβούλους Εκπαίδευσης που ανήκουν στις ομάδες αυτές.

Οι επιμορφώσεις θα πραγματοποιηθούν από Συμβούλους του Ι.Ε.Π. και στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Το έργο των επιμορφωτών θα παρασχεθεί χωρίς κόστος (αμισθί).

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι επιμορφούμενοι/ες θα μπορούν να λάβουν τη σχετική βεβαίωση αφού υποβάλουν και το ερωτηματολόγιο αποτίμησης της επιμόρφωσης μέσω της Δικτυακής Πύλης e-ΙΕΠ (Μητρώο). Η ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος θεωρείται επιτυχής με την παρακολούθηση εννέα από τις δέκα και δεκατριών από τις δεκατέσσερις ώρες, για την κάθε κατηγορία επιμορφούμενων, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην επιμόρφωση είναι υποχρεωτική.

Δείτε την Πρόσκληση με τις θεματικές ενότητες και το Πρόγραμμα ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης-απολογισμός: Οικονομικά στο Λύκειο-φοιτητικό στεγαστικό επίδομα-κινητικότητα στην Τριτοβάθμια 

Πιερρακάκης: Κάτοχοι ακαδημαϊκών προσόντων μιας χώρας μέλους έχουν δικαίωμα αναγνώρισης των προσόντων σε άλλη χώρα μέλος 

Νέο μάθημα στην Α’ Λυκείου από το 2025: Για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία 

Αιτήσεις φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το 2023-24 – Από Τρίτη 25 Ιουνίου έως και Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 

Εγγραφή σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων ΙΕΠ: 3η Ενεργοποίηση Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση