Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης για την ενταξιακή εκπαίδευση από το ΙΕΠ και τη Δ/νση ΕΑΕ του Υπ. Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης για την ενταξιακή εκπαίδευση από το ΙΕΠ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης για την ενταξιακή εκπαίδευση από το ΙΕΠ

Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Αποτελεσματικά μοντέλα επιμόρφωσης και υποστήριξης των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών υπό το πρίσμα της ενταξιακής εκπαίδευσης και προοπτικής», διοργανώνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα

Το ΙΕΠ απευθύνει πρόσκληση στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, τους Συμβούλους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), τους Προϊσταμένους των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) για να συμμετάσχουν στην επιμορφωτική συνάντηση «Αποτελεσματικά μοντέλα επιμόρφωσης και υποστήριξης των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών υπό το πρίσμα της ενταξιακής εκπαίδευσης και προοπτικής», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, 10.00-13.00.

Στην επιμορφωτική συνάντηση θα συζητηθούν σύγχρονα μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών με σκοπό τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης ως προς τις ενταξιακές διαδικασίες και πρακτικές που είναι σημαντικό να ακολουθούνται στο πλαίσιο της υποστήριξης του εκπαιδευτικού τους έργου.

Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής συνάντησης, κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Dr Pamela J. Winton Senior Scientist and Affiliate, FPG Child Development Institute, Retired Research Professor, School of Education, University of North Carolina at Chapel Hill, NC Educational consultant, η οποία θα μοιραστεί την πολυετή γνώση και την εμπειρία της από τη δράση της ως Διευθύντρια στο Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικής Ανάπτυξης για την Ένταξη (NPDCI). Την κεντρική ομιλήτρια θα πλαισιώσουν με εισηγήσεις:

  • ο κος Ιωάννης Μπουσδούνης, Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ, που θα παρουσιάσει σχέδιο δράσης για την προώθηση της ενταξιακής εκπαίδευσης,
  • η Δρ. Έλενα Σουκάκου, Επίτιμη Επιστημονική Συνεργάτης στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Roehampton, Ηνωμένο Βασίλειο, διδάσκουσα στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Εθνικής Αρχής για την Προσβασιμότητα που θα αναπτύξει τους βασικούς άξονες εκπαιδευτικών πρακτικών για την αξιολόγηση του ενταξιακού χαρακτήρα των παρεμβάσεων που υλοποιούνται στα σχολεία και
  • η Δρ. Μαρία Γελαστοπούλου, Σύμβουλος Α΄ του ΙΕΠ και Συντονίστρια της Μονάδας Ειδικής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης που θα παρουσιάσει δράσεις του ΙΕΠ με τις οποίες προωθείται η ενταξιακή εκπαίδευση.

Η εν λόγω επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με μεθοδολογία μεικτού τύπου/υβριδική. Οι συμμετέχοντες/ουσες από την Περιφέρεια Αττικής θα παραβρεθούν με φυσική παρουσία στο χώρο του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, 10672, Αθήνα και όσοι/ες παρακολουθήσουν την επιμόρφωση από τις άλλες περιφέρειες της χώρας θα συμμετάσχουν εξ αποστάσεως.

Για την επιμορφωτική συνάντηση δεν προβλέπεται να δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για να παρακολουθήσετε την επιμορφωτική συνάντηση συνδεθείτε στο κανάλι youtube του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=LSSw1jjXtCg

Δείτε επίσης

Ημερίδα ΔΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου-Νομικό πλαίσιο και ενέργειες για την παιδική προστασία

Προσλήψεις αναπληρωτών Α Φάσης 2023-24: Τα ονόματα των 28.353 εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση