Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιμορφωτική τηλε-εσπερίδα: Eνίσχυση της ψυχοανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών στη διαχείριση της νέας κατάστασης λόγω COVID-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιμορφωτική τηλε-εσπερίδα: Eνίσχυση της ψυχοανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών στη διαχείριση της νέας κατάστασης λόγω της πανδημίας του COVID-19 – Τετάρτη 14.04.2021.

Eνίσχυση της ψυχοανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών

Κατερίνη: 12-04-2021

Αριθ. Πρωτ.: 487

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Κ.Ε.Σ.Υ.) ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε επιμορφωτική τηλε-εσπερίδα»

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού ‘Epyou με παιδαγωγική και επιστημονική ευθύνη σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας, κ. Μπαμπαλώνα Ελένη ΣΕΕ Πληροφορικής ΠΕ86 και κ. Μπίνιας Νικόλαος ΣΕΕ Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρ. Μακεδονίας σε συνεργασία του Κ.Ε.Σ.Υ. Πιερίας, σας προσκαλούμε σε επιμορφωτική τηλε-εσπερίδα με στόχο την υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Η τηλε-εσπερίδα απευθύνεται

στους/στις Διευθυντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες, Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης των ΣΕΕ κ. Μπαμπαλώνα Ελ. και κ. Μπίνια Ν. και στους Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής ΠΕ86 Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης των νομών Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας.

Σκοπός της τηλε-εσπερίδας είναι

η ενίσχυση της ψυχοανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών στη διαχείριση της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του COVID-19, με άντληση δύναμης από τη γνώση, την ενημέρωση, τη συνεργασία.

Η τηλε-εσπερίδα θα λάβει χώρα την Τετάρτη 14-04-2021 και από ώρα 18:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πρόνραιμμα Τηλε-εσπερίδας

18:00 -18:10 Προσέλευση – Χαιρετισμοί

18:10-18:40 «Έμφαση στο άγχος», εισηγητής Δρ. Λάζαρος Α. Βλαχόπουλος, Σχολικός ψυχολόγος του ΕΝΕΕΓΥΛ Δράμας.

18:40 -19:00 «Έμφαση στα οικογενειακά συστήματα», εισηγητής Χρήστος Αρναούτης, MSc Κοινωνικός Λειτουργός του ΕΝΕΕΓΎΛ Δράμας.

19:00 -19:30 «Γνωριμία με το εργαλείο class dojo».

Η συμβολή του εργαλείου σε μια καλύτερη επικοινωνία με τους γονείς, εισηγητής Χρηστός Τζήκας, εκπαιδευτικός ΠΕ70του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

19:30 -19:45 «Δυσκολίες κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ενδείξεις άγχους στους μαθητές με Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή (ΑΓΔ) – Εμπειρίες και αναφορές γονέων και παιδιών, εισηγήτρια Τσιακπίνη Λαμπριάνα, Λογοπεδικός- Λογοθεραπεύτρια Μ.Α, του Κ.Ε.Σ.Υ. Έβρου.

19:45 – 20:00 Συζήτηση – Συμπεράσματα

Δείτε επίσης

ΚΠΕ Μεσολογγίου: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο “Πανδημία: να το δούμε ως ευκαιρία”
Επαγγελματικός Προσανατολισμός/ Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας: Δωρεάν εξ αποστάσεως επαγγελματική κατάρτιση 250 ωρών
Κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης: Από 14 Απριλίου
e-κόπωση: Διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας και εκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας-Διαδικτυακή Ημερίδα

Πριν φύγετε

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση