Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσκεψη Κεραμέως σε σχολεία των Χανίων: Σεπτέμβριο ανοίγουν τα σχολεία, χωρίς να είναι γνωστή η ημερομηνία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη Κεραμέως σε σχολεία των Χανίων: Σεπτέμβριο ανοίγουν τα σχολεία, χωρίς να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία-Τι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Υπουργός.

Επίσκεψη Κεραμέως σε σχολεία των Χανίων

Σχολεία στα Χανιά επισκέφτηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Την Υπουργό συνόδευσαν

οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων  κ.κ Ψαρουδάκη και ο Τζανάκης.

Η κα Νίκη Κεραμέως

συζήτησε με τους μαθητές για την  Τηλεκπαίδευση, για τη μη διεξαγωγή των προαγωνικών εξετάσεων και για τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας κορονοϊού.

Επίσης αναφέρθηκε
  • Στην ημερομηνία έναρξης του νέου σχολικού έτους λέγοντας πως τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τον Αύγουστο αλλά κανονικά τον Σεπτέμβριο, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία.
  • Στη σημασία των self tests.
  • Στους μόνιμους διορισμούς.
  • Στις αλλαγές στα σχολεία που έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό για Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια με δραστηριότητες στα Αγγλικά.
  • Στις νέες θεματικές όπως, ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, πρόληψη από εξαρτήσεις, επιχειρηματικότητα που θα εισαχθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Γυμνάσιο.
Η Υπουργός κα Ν. Κεραμέως με ανάρτησή της

στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σε σχολικές μονάδες των Χανίων:

“Μοναδικές, πολύτιμες συζητήσεις σήμερα με μαθητές μας και εκπαιδευτικούς μας σε σχολεία εντός και εκτός Χανίων, σε περιοχές όπως η Σούδα και ο Αλικιανός.

“Τι μαθήματα θα περιλαμβάνονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων; Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες;”: ανάμεσα στις πολλές ερωτήσεις των παιδιών.

Πανέμορφα σχολεία, φροντισμένα με μεράκι από τους εκπαιδευτικούς τους και τους Διευθυντές τους, σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο.

Μία ξεχωριστή αναφορά στο Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων όπου οι μικροί μας μαθητές καλλιεργούν την κλίση τους και ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη μουσική και τα μουσικά όργανα υπό την συγκινητική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και του Διευθυντή τους.

Τελευταίος σταθμός στη σημερινή μας επίσκεψη, η συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κυδωνιάς και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνό”.

Δείτε επίσης

Κεραμέως για αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Δεν θα υπάρχουν οικονομικά κίνητρα-Θα συνδέεται με επιλογή στελεχών
Πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Οι 3 πυλώνες-Πολλαπλό βιβλίο-Επιλογές στελεχών αμέσως μετά την ψήφιση
Εγκύκλιος για απουσίες μαθητών: Δεν θα προσμετρηθούν αυτές που οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας
Ορισμός μελών Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
 Οδηγίες ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής Α Φάση 2021-22: Λειτουργία ΤΥ-ΖΕΠ σε δημοτικά σχολεία της χώρας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση