Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσκεψη στο Λονδίνο η Γενική Γραμματέας ΥΠΑΙΘ Α. Γκίκα, εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη στο Λονδίνο η Γενική Γραμματέας ΥΠΑΙΘ Α. Γκίκα, εν όψει του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Επίσκεψη στο Λονδίνο

Το Λονδίνο επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Σίσσυ Γκίκα, εν όψει του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο πλαίσιο της υπηρεσιακής επίσκεψής της στη Μ. Βρετανία εστίασε στα μαθήματα αγωνιστικότητας, ομοψυχίας, θάρρους και ηρωισμού που δώσαμε ως Έθνος το ’40 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Η Γενική Γραμματέας μετέβη την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο και πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με

  • τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο, Ιωάννη Ραπτάκη, παρουσία
  • του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλου Γεωργιάδη,
  • της Πηνελόπης Μίχα (ΣΠΑ’),
  • της Συντονίστριας Εκπαίδευσης, Βασιλικής Τσιλογιάννη και
  • άλλων στελεχών της Πρεσβείας, για θέματα Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου, όπου, μετά από συνάντηση με τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων παρακολούθησε, βαθύτατα συγκινημένη, την παρέλαση των μαθητών, που για πρώτη φορά διεξήχθη στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα και τη γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι μικροί μαθητές με ποιήματα, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα.

Η Γενική Γραμματέας

συνεχάρη τη Συντονίστρια, τη Διευθύντρια και τους Εκπαιδευτικούς του σχολείου για την εξαιρετική δουλειά, καθώς και για τα μηνύματα εθνικής υπερηφάνειας που έστειλαν μέσω των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου του «ΟΧΙ».

Στο Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λονδίνου

η Γενική Γραμματέας είχε την ευκαιρία, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις, να συνομιλήσει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Επιπρόσθετα, η Γενική Γραμματέας υλοποίησε συναντήσεις τόσο με τον Διευθυντή και τους Διδάσκοντες, όσο και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, η οποία αναγνωρίζει και υποστηρίζει θερμά το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Σύλλογος Γονέων του Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου Λονδίνου,

σε ευχαριστήρια επιστολή του, εξέφρασε την εκτίμησή του για τον τρόπο που η Γενική Γραμματέας προσέγγισε τα θέματα του σχολείου και μοιράστηκε μαζί τους το όραμά της για την ενίσχυση της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

η Γενική Γραμματέας παρέστη στη Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας του Λονδίνου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, Υπερτίμου και Εξάρχου Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, κ. Νικήτα, παρουσία των Σημαιοφόρων και των Διευθυντών των Ελληνικών Σχολείων.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας,

η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, Υπέρτιμο και Έξαρχο Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας κ. Νικήτα, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής κ. Νικόδημο, καθώς και με εκπροσώπους και φορείς της Ελληνικής Ομογένειας του Λονδίνου, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα της Ομογένειας.

Ιδιαιτέρως τέθηκαν θέματα λειτουργίας των ελληνικών σχολείων και η Γενική Γραμματέας ενημερώθηκε για το πολύτιμο και σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε επίσης

Ατυπη Συνάντηση Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης διοργανώθηκε διαδικτυακά από το ΥΠΑΙΘ
Διευκρινίσεις άδειας εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου | Εγγραφο
 Ερευνα για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων λόγω κορονοϊού στην ψυχική υγεία των παιδιών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση