Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσκεψη Κεραμέως στη Νέα Υόρκη: Οι δύο βασικοί στόχοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη Κεραμέως: Συνέντευξη παραχώρησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, στην οποία εξηγεί τους δύο βασικούς άξονες της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

Επίσκεψη Κεραμέως

Συνέντευξη στην ΕΡΤ

«Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη με δύο βασικούς στόχους:

  1. Ο πρώτος στόχος είναι η συμμετοχή στη διάσκεψη του ΟΗΕ και συγκεκριμένα στις σκέψεις που λαμβάνουν χώρα σχετικά με το κλίμα. Η συμμετοχή έλαβε χώρα χθες στο πλαίσιο της συζήτησης για το πώς θα προστατέψουμε την πολιτιστική κληρονομιά συνολικά από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.
  2. Ο δεύτερος στόχος είναι μία καμπάνια εξωστρέφειας για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, προκειμένου ακριβώς να προσελκύσουμε περισσότερους καλούς φοιτητές και να συνάψουμε περισσότερες διεθνείς συνεργασίες. Στόχος είναι να καταστεί η χώρα μας ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

Η κα Νίκη Κεραμέως βρίσκεται στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και συμμετείχε μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, σε φόρουμ για το ρόλο της εκπαίδευσης στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή.

Σήμερα 23/09, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Σύνοδο ΟΗΕ για το κλίμα.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη της κας Κεραμέως στην ΕΡΤ:

Δείτε επίσης

Ομιλία Κεραμέως στον ΟΗΕ για τον ρόλο της εκπαίδευσης στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: 278 λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε Φορείς φέτος

Σχολικές Επιτροπές: Τροποποιήθηκε η λειτουργία τους | ΦΕΚ

Παρεμβάσεις στις 3 βαθμίδες Εκπαίδευσης: Ομιλία Υπουργού Παιδείας στον ΣΕΒ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση