Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσκεψη Κεραμέως στα Παιδικά Χωριά SOS: “Φτωχά τα λόγια για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη Κεραμέως στα Παιδικά Χωριά SOS: “Τα λόγια είναι φτωχά για την υπηρεσία που προσφέρει ο οργανισμός αυτός σε αυτά τα παιδιά, για να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή όπως όλα τα άλλα”.

Επίσκεψη Κεραμέως στα Παιδικά Χωριά SOS

Το Παιδικό Χωριό SOS  στη Βάρη Αττικής επισκέφθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, όπου και ξεναγήθηκε στα  σπίτια των παιδιών που διαμένουν εκεί.

Η ανάρτηση της Υπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

“Πολλά πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα στη ζωή μας. Δεν είναι όμως για όλους.

Το να έχεις μια οικογένεια και ένα σπίτι είναι ζητούμενο για πολλά παιδιά που για οποιονδήποτε λόγο χωρίστηκαν από τους βιολογικούς τους γονείς.

Η Σακίρα (18 ετών), ο Φάνης (16), η Νεφέλη (14), η Ραφαέλα (13) και ο Διονύσης (12) με ξενάγησαν σήμερα στο σπίτι τους στα Παιδικά Χωριά SOS.

Μου έδειξαν τα δωμάτιά τους, τα παιχνίδια τους, τις αφίσες στους τοίχους τους, μου μίλησαν για τη φετινή σχολική χρονιά και την τηλεκπαίδευση.

Ο Διονύσης με ρώτησε αν θα μπορέσει να πάει κατασκήνωση το καλοκαίρι, η Ραφαέλα για το πως είναι μια τυπική μέρα μου, η Σακιρα μου μίλησε για τις επιλογές της στο μηχανογραφικό.

Τα λόγια είναι φτωχά για την υπηρεσία που προσφέρει ο οργανισμός αυτός Παιδικά Χωριά SOS – SOS Children’s Villages Greece σε αυτά τα παιδιά, για να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή όπως όλα τα άλλα.

Αλλά και για τους φορείς που στηρίζουν τους οργανισμούς αυτούς, όπως ο Δεσμός Δεσμός – Desmos που προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά που κατοικούν εκεί”.

_______________

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Tα Παιδικά Χωριά SOS είναι μία διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας, από τον Herman Gmeiner.

Έχοντας βιώσει ο ίδιος τη φρίκη του πολέμου ως στρατιώτης στη Ρωσία, γνώρισε στη συνέχεια από κοντά την ταλαιπωρία και την απομόνωση των ορφανών και των άστεγων παιδιών, από τη θέση του κοινωνικού λειτουργού μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Έτσι αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του βοηθώντας αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν μέσα στο ασφαλές περιβάλλον μιας οικογένειας.

Με τη γενναιόδωρη στήριξη δωρητών, υποστηρικτών και φίλων,

το όραμα του Herman Gmeiner να παρέχει ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο αγάπη για κάθε παιδί και να βοηθά τις οικογένειες να παραμένουν ενωμένες παρά τις όποιες δυσκολίες, όλο και μεγάλωνε.

Σήμερα, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες,

βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψης, σχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες.

Στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1975

και πλέον λειτουργούν 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων, 2 Ξενώνες Βρεφών SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 5 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης.

_______________

Οι 4 αρχές των Παιδικών Χωριών SOS
Κάθε παιδί έχει έναν γονιό για να το φροντίζει

Η Μητέρα SOS είναι το πρόσωπο που καλύπτει το μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό κενό που αισθάνεται το παιδί, το οποίο βρέθηκε μόνο του. Κάθε Οικογένεια έχει το δικό της σπίτι Το σπίτι είναι το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί. Η ζεστασιά και η ασφάλεια που αξίζει σε κάθε παιδί.

Οι οικογενειακοί δεσμοί αναπτύσσονται & δημιουργούνται νέοι

Τα αδέρφια είναι ο καθοριστικός σύνδεσμος για την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων. Βασική επιδίωξη η διαβίωση με τα βιολογικά αδέρφια ή άλλα παιδιά.

Κάθε Οικογένεια έχει το δικό της σπίτι

Το σπίτι είναι το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί. Η ζεστασιά και η ασφάλεια που αξίζει σε κάθε παιδί.

Η Οικογένεια SOS είναι μέρος της ευρύτερης κοινωνίας

Το Χωριό είναι η φυσική προέκταση της οικογένειας SOS. Ένα κοινωνικό περιβάλλον που επιτρέπει στα παιδιά να μεγαλώνουν με ασφάλεια και να προετοιμάζονται για την έξοδό τους στην κοινωνία.

Στήριξε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS  από εδώ: https://sos-villages.gr/

Δείτε επίσης

Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί έως τώρα-Τι θα γίνει με τους Πανεπιστημιακούς
Θεσσαλονίκη-self tests: Το ωράριο διάθεσης από τα Φαρμακεία
Δημόσιο-self test: H απόφαση εφαρμογής του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου covid από Μ. Δευτέρα 26.04
Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς

Δείτε ακόμη

Μετακινήσεις το Πάσχα: ΦΕΚ με μέτρα περιορισμού της υπερτοπικής κυκλοφορίας έως και τη Δευτέρα 10.05.2021
ΦΕΚ-Μέτρα κορονοϊού από 26.04 έως 03.05.2021: Ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης
Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση