Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσκεψη Κεραμέως στην Κρήτη στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές-Τι τη ρώτησαν οι μαθητές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη Κεραμέως στην Κρήτη στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές-Τι τη ρώτησαν οι μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στο Ηράκλειο και στο Αρκαλοχώρι Κρήτης.

“Μπορούμε να μπούμε σε μία αίθουσα επιστήμης, να πατήσουμε ένα κουμπί και να εξαφανιστεί ο κορωνοϊός;”, ήταν μια από τις ερωτήσεις που δέχθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, από μαθητές και μαθήτριες στο Ηράκλειο και στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής της, σύμφωνα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κα Ν. Κεραμέως επισκέφθηκε μαζί με κλιμάκιο της Κυβέρνησης

τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη εχθές Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σχολεία του Ηρακλείου και του Αρκαλοχωρίου και να συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν

ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κος Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Λευτέρης Αυγενάκης, και 7 Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των εμπλεκομένων Υπουργείων.

Δείτε τι έγραψε η κα Κεραμέως στην ανάρτησή της

στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επίσκεψη και την ερώτηση που δέχθηκε από τους μαθητές:

“Μπορούμε να μπούμε σε μία αίθουσα επιστήμης, να πατήσουμε ένα κουμπί και να εξαφανιστεί ο κορωνοϊός

Μία από τις πολλές ερωτήσεις που είχα τη χαρά σήμερα να δεχθώ από μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στο Ηράκλειο και στο Αρκαλοχώρι Κρήτης.

Συζητήσαμε, πέρα από τον κορωνοϊό, για τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου, για τη μετάβαση στις προσωρινές δομές εκπαίδευσης, για τις προτάσεις τους σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα, για τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον.

Σύσκεψη και με τους λοιπούς εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Πολιτείας που επισκέφθηκαν σήμερα σεισμόπληκτες περιοχές υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου και συζήτηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα για τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων.

Ακολούθησε συνάντηση και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου στην οποία συζητήθηκε και η σημαντική συμβολή της Μητρόπολης στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών”. 

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση