Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσκεψη σε Λάρισα και Καρδίτσα Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως | Ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη σε Λάρισα και Καρδίτσα Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως: Αναλυτική ενημέρωση για το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019.

Επίσκεψη σε Λάρισα και Καρδίτσα

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με δασκάλους, καθηγητές, μαθητές, φοιτητές και γονείς και να ενημερωθεί για θέματα εκπαίδευση, είχε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με το εκδοθέν Δελτίο Τύπου:

Πρώτος σταθμός Λάρισα
Επίσκεψη σε σχολεία

Με πρώτο σταθμό τη Λάρισα, την Παρασκευή (13/12) η κα Κεραμέως επισκέφθηκε διαδοχικά το 15ο Γυμνάσιο, το 14ο ΓΕΛ, το 7ο ΕΠΑΛ, το Ειδικό Δημοτικό σχολείο για μαθητές με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, το Ολοήμερο 25ο Δημοτικό σχολείο και είχε παράλληλα σειρά συναντήσεων με εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Γονείς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους καθώς όπως ανέφεραν ήταν η πρώτη φορά που Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε τα σχολεία τους για να βρεθεί δίπλα τους και να ακούσει τα προβλήματα τους.

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο

Η Υπουργός επισκέφθηκε επίσης τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, και μετέβη στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας.

Συνέντευξη Τύπου

Η επίσκεψη στη Λάρισα ολοκληρώθηκε με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κα Κεραμέως στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δεύτερος σταθμός Καρδίτσα
Επίσκεψη σε σχολεία

Στην Καρδίτσα, το Σάββατο (14/12), η Υπουργός είχε επαφές με εκπαιδευτικούς δημοτικών και γυμνασίων της πόλης ώστε να ενημερωθεί για ζητήματα που τους απασχολούν ενώ αργότερα συναντήθηκε, ανάμεσα σε άλλους φορείς, με το Δ.Σ. Δυτικής Θεσσαλίας ατόμων με αυτισμό και εκπροσώπους του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας.

Επίσκεψη στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού

Στη συνέχεια, η κα Κεραμέως μετέβη στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου συνομίλησε με φοιτητές και καθηγητές για θέματα που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριωφερσάλων, κ. Τιμόθεο.

Κατά την παραμονή της στην πόλη, η Υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριωφερσάλων, κ. Τιμόθεο.

Χαιρετισμός σε Ημερίδα

Στο περιθώριο της επίσκεψης, η κα Κεραμέως ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση και μετέβη στις Καρυές Τρικάλων όπου απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και του Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Η συμβολή της άσκησης στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της αστυνομίας».

Εκδήλωση της ΝΟΔΕ

Τέλος, η κα Κεραμέως είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Καρδίτσας όπου ως κεντρική ομιλήτρια ανέλυσε τις βασικές ως σήμερα δράσεις και το σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς κυρίως της παιδείας και της οικονομίας, μιλώντας παράλληλα για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στους τομείς της φορολογίας και των επενδύσεων.

Αναφερόμενη στα θέματα της παιδείας και το έργο του ΥΠΑΙΘ, η κα Κεραμέως υπογράμμισε την αλλαγή νοοτροπίας που επιδιώκει η νέα ηγεσία, μέσω της αξιολόγησης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της εξωστρέφειας.

Ταυτόχρονα, η Υπουργός ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας, όπως τόνισε, δηλαδή την προσχολική εκπαίδευση, μέχρι και το πανεπιστήμιο και τη δια βίου μάθηση.

Δείτε σχετικά

Διορισμοί Γενικής το 2020 – Ειδικής εντός 2019: Συνέντευξη Κεραμέως στη Λάρισα
Κεραμέως στα Παραπολιτικά: Προχωράμε από την επόμενη εβδομάδα σε μόνιμους διορισμούς
Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ: Οριστικοί 2ΕΑ – Κατανομή – Αιτήσεις Θεραπείας
Απορρίφθηκε η Τροπολογία για το παράβολο

Πριν φύγετε

Κατανομή 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής: 1.817 Α/θμια – 1.642 Β/θμια – 1.041 ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση