Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσκεψη στα Ειδικά Δημοτικά Πειραιά και στο Ειδ. Νηπιαγωγείο, της Υφυπ. Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη στα Ειδικά Δημοτικά Πειραιά και και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κας Δόμνας Μιχαηλίδου – Εδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους Διευθυντές των σχολείων.

Επίσκεψη στα Ειδικά Δημοτικά Πειραιά της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ Δ. Μιχαηλίδου

Εντυπωσιασμένη από τον Αριστείδη, μαθητή Ειδικού Σχολείου, που ξέρει όλες τις στάσεις του Μετρό από τον Πειραιά μέχρι το Αεροδρόμιο, δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου, από την επίσκεψή της στο 1ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πειραιά και στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Επιπροσθέτως η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων αλλά και στην κα Αθανασία Μεϊντάση, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, για το έργο τους, επισημαίνοντας πως “Δεν είμαστε ίδιοι. Είμαστε όμως όλοι ίσοι. Για αυτή την ισότητα στην εκπαίδευση παλεύω πολύ σκληρά. Για μια συμπεριληπτική εκπαίδευση που χωρά όλα τα παιδιά μας χωρίς διακρίσεις!”.

Ακολουθεί η δήλωση της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ κας Δόμνας Μιχαηλίδου

1ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πειραιά

2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Οι πιο αγαπημένες μου επισκέψεις. Οι επισκέψεις που γινόμαστε μια μεγάλη παρέα, μια μεγάλη αγκαλιά! Ο Άγγελος είχε τα γενέθλιά του κι έφερε σοκολάτες για να κεράσει όλη την τάξη. Μετά τις ευχές, μιλήσαμε (λίγα) ισπανικά με τον Τάιλερ, τον νέο μαθητή που ήρθε από τον Άγιο Δομίνικο. Για το τέλος άφησα τον Αριστείδη! Δηλώνω εντυπωσιασμένη. Ξέρει όλες τις στάσεις του Μετρό από τον Πειραιά μέχρι το Αεροδρόμιο.

Δεν είμαστε ίδιοι. Είμαστε όμως όλοι ίσοι. Για αυτή την ισότητα στην εκπαίδευση παλεύω πολύ σκληρά. Για μια συμπεριληπτική εκπαίδευση που χωρά όλα τα παιδιά μας χωρίς διακρίσεις!

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων αλλά και στην Αθανασία Μεϊντάση, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, για το έργο τους.

Δείτε επίσης

Μιχαηλίδου για λειτουργία σχολείων Θεσσαλίας-Τηλεκπαίδευση-Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη-ΕΕΕΕΚ Βόλου 

Καταχώριση στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ και ΑΣΕΠ: Βελτιώσεις και αυτοματοποίηση διαδικασιών προανήγγειλε η Υφ. Παιδείας 

Μιχαηλίδου για σχολική βία: Ερχονται πρωτόκολλα διαχείρισης περιστατικών και προδιαγραφές για την Πλατφόρμα

Δωρεά Κασσελάκη στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας: Τήρησε την υπόσχεσή του λέει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση