Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά του Γραμματέα ΑμεΑ Ν.Δ. Κώστα Λολίτσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά του Γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) Κώστα Λολίτσα – “Προτεραιότητα είναι και θα παραμείνει η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)”.

Επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πειραιά στα Καμίνια επισκέφθηκε ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) Κώστας Λολίτσας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γραμματεία ΑμεΑ της Ν.Δ. υπήρξε ενημέρωση από τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Πειραιά Παναγιώτη Τζουβελέκη για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αυτήν την ειδική δομή εκπαίδευσης, αλλά και τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) Παναγιώτης Σταμάτης.

Σύμφωνα με τη Γραμματεία ΑμεΑ της Ν.Δ. προτεραιότητα είναι και θα παραμείνει η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Λίγα λόγια για το ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πειραιά είναι δημόσιο σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκπαιδεύονται έφηβοι 13-22 ετών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, απόφοιτοι ειδικού ή γενικού Δημοτικού σχολείου. Η διάρκεια φοίτησης είναι 6 χρόνια.

Τα εργαστήρια του ΕΕΕΕΚ Πειραιά παρέχουν τις παρακάτω εξειδικεύσεις: Υδραυλικής, Ξυλουργικής-Επιπλοποιίας, Αυτόνομης Διαβίωσης, Ανθοκομίας, Κεραμικής, Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στεγάζεται από το σχολικό έτος 2006-07 σε νεόδμητο ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Ανδριτσαίνης 10 στα Καμίνια του Πειραια.

Τα εργαστήρια του σχολείου είναι άρτια εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα. Εκτός από τα εργαστηριακά μαθήματα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα προβλεπόμενα από το αναλυτικό πρόγραμμα της γενικής εκπαίδευσης.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά έχει στόχο την αλλαγή στάσης και την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στα ΑμεΑ με όραμα μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή κοινωνία.

Λίγα λόγια για τη Γραμματεία για τα Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) της Ν.Δ.

Η Γραμματεία για τα Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προωθεί λύσεις και αφουγκράζεται το αναπηρικό κίνημα, εναρμονιζόμενη πλήρως με την Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να την εφαρμόζει.

Δείτε επίσης

Μετεγκατάσταση ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας: Στη Βουλή το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εύβοιας 

Στέγαση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου και 1ου Ειδικού Σχολείου Θεσσαλονίκης: Ερωτήσεις στη Βουλή 

Διαμαρτυρία για τμήμα ένταξης από Σύλλογο Γονέων: Ζητούν εκπαιδευτικό ειδικότητας ΠΕ02

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση