Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επίσπευση ανοίγματος Πινάκων Ειδικής και Γενικής Αγωγής: Κατάθεση ως Αναφοράς στη Βουλή επιστολής εκπαιδευτικού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσπευση ανοίγματος Πινάκων Ειδικής και Γενικής Αγωγής: Κατάθεση ως Αναφοράς στη Βουλή επιστολής εκπαιδευτικού από τη Βουλευτή Σ. Ασημακοπούλου της Ελληνικής Λύσης.

Επίσπευση ανοίγματος Πινάκων Ειδικής και Γενικής Αγωγής

Ως Αναφορά έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση επιστολή εκπαιδευτικού με Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή, ο οποίος αιτείται την επίσπευση του σχετικού ανοίγματος των Πινάκων Ειδικής & Γενικής Αγωγής.

Η Αναφορά έχει θέμα «Αίτημα για επίσπευση του ανοίγματος των πινάκων Ειδικής & Γενικής Αγωγής» και κατατέθηκε από την Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της Αναφοράς

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα, 25/4/2024

Της: Ασημακοπούλου Σοφίας Χάιδως, Βουλευτού Β’ Πειραιά

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για επίσπευση του ανοίγματος των πινάκων Ειδικής & Γενικής Αγωγής»

Kύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε για την τοποθέτησή σας επί της επισυναπτόμενης στην παρούσα επιστολής

– email, που μας προώθησε ο υπογράφων εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή, ο οποίος, αφού αναφέρεται στην υπέρμετρη καθυστέρηση του ανοίγματος των πινάκων Ειδικής & Γενικής Αγωγής για το προβλεπόμενο προσεχές χρονικό διάστημα, αιτείται την επίσπευση του σχετικού ανοίγματος, προς διευκόλυνση της έγκαιρης πληροφόρησης του ίδιου και των συναδέλφων του, ενώ, χαρακτηρίζει προβληματική την ετήσια παράταση που διαπιστώνει να παραχωρείται στους ισχύοντες ως άνω πίνακες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και αφού λάβετε υπόψη την συνημμένη επιστολή – email, σας παρακαλώ, να την εξετάσετε και να αποφανθείτε σχετικά.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

 Ασηµακοπούλου Σοφία Χάιδω

 Επισυνάπτεται: Αντίγραφο του ως άνω email

Από:

Στάλθηκε: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 1:27 μμ

Προς Βελόπουλος Κυριάκος (κ.α. παραλήπτες)

Θέμα: ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Γεια σας. Ονομάζομαι                                            και είμαι φυσικός με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Παρακάτω σας εκθέτω ένα πολύ σημαντικό θέμα, που με έχει αναστατώσει (όπως, φαντάζομαι, και πολλούς άλλους στη θέση μου).

Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 56 του Ν. 4589/2019, οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ ισχύουν ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ. Με βάση αυτό, οι ισχύοντες οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής των προκηρύξεων 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ το σχολικό έτος 2022- 23, ισχύουν ως τη λήξη του σχολικού έτους 2024-25, ενώ οι οριστικοί πίνακες της Γενικής Αγωγής των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, που λογικά, θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ εντός του σχολικού έτους 2023-34 θα ισχύουν ως τη λήξη του σχολικού έτους 2025-26. Επομένως, το σχολικό έτος 2025- 26 πρέπει να υπάρχουν νέοι πίνακες Ειδικής Αγωγής και το σχολικό έτος 2026-27 νέοι πίνακες Γενικής Αγωγής.

Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 54 του Ν.4589/2019 «Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο (2) σχολικά έτη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.»

Από τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής πρέπει να ανοίξουν (δηλαδή να εκδοθούν νέες προκηρύξεις κατάρτισης πινάκων) το σχολικό έτος 2024-25 και της Γενικής Αγωγής το σχολικό έτος 2025-26. Μάλιστα, και οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής και οι πίνακες της Γενικής Αγωγής πρέπει να ανοίξουν σε χρονικό σημείο που να επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής (έστω των προσωρινών) ως τον Αύγουστο του 2025 και των νέων πινάκων Γενικής Αγωγής (έστω των προσωρινών) ως τον Αύγουστο του 2026.

Έτσι, λοιπόν, εγώ, αλλά και (λογικά) πολλοί άλλοι εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, περιμένουμε να ανοίξουν οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής το σχολικό έτος 2024-25, και της Γενικής Αγωγής το σχολικό έτος 2025-26, προκειμένου να καταθέσουμε προσόντα και προϋπηρεσία και πολλοί να μπουν για πρώτη φορά σε πίνακες. Πολλοί περιμένουν να εργαστούν για πρώτη φορά στην εκπαίδευση με τους νέους πίνακες.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε δημοσίευση η οποία με έχει αναστατώσει, όπως φαντάζομαι και πολλούς άλλους που είναι στη θέση μου.

(Σ.Σ: Η δημοσίευση ιστοσελίδας αναφέρεται στην παράταση ισχύος, για ένα έτος, των πινάκων  κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης καθώς και Ειδικής Αγωγής, την οποία μελετά ο Υπουργός  Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης).

Θα το εκτιμούσα πολύ να θίξετε το εν λόγω θέμα στη Βουλή.

Με εκτίμηση

Δείτε επίσης

Ανεδαφικές οι υποσχέσεις για μείωση του αριθμού των αναπληρωτών-4 με 5.000 οι διορισμοί για το 2024 

Χρόνο αναμονής αξιολόγησης μαθητών από ΚΕΔΑΣΥ έως 3 μήνες προβλέπει η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα ΑμεΑ 

Παιδαγωγικά μέτρα αντιμετώπισης σχολικής βίας και εκφοβισμού-148 αναφορές στην πλατφόρμα stop-bullying 

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: 9 ερωτήσεις-απαντήσεις για το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση