Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιστολή ΠΕΕΚΠΕ: Απουσία αναφοράς θεσμού Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιστολή ΠΕΕΚΠΕ: Απουσία αναφοράς θεσμού Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων με αφορμή δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020 – Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας.

Επιστολή ΠΕΕΚΠΕ

Δελτίο Τύπου Πανελλήνιας Ενωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ)
«Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.: Απουσία αναφοράς του θεσμού των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων με αφορμή  δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020»

Κυρία Υφυπουργέ,

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και στο υπαριθμ. πρωτοκόλλου Φ13/ 68892 /5-6-2020 έγγραφό σας αναφέρετε ότι «παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της χώρας, καθώς και οι παιδαγωγικές ομάδες των Κ.Π.Ε. να οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο χρονικό διάστημα από 5/6/2020 έως 12/6/2020 μέσω τηλεδιασκέψεων ή και δια ζώσης (ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.) σχετικά με:

  • την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημικών υπηρεσιών,
  • την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής,
  • τον έλεγχο και την αποφυγή του παράνομου εμπορίου της άγριας ζωής και
  • τον περιορισμό της ρύπανσης του νερού, του αέρα και του εδάφους».

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την απουσία αναφοράς των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων στην οργάνωση και υποστήριξη των σχετικών προαναφερόμενων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που ανελλιπώς για τρεις δεκαετίες στηρίζει καθημερινά τα καινοτόμα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη σχολική κοινότητα, σύμφωνα με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές τους, με ποικιλία υποστηρικτικών και επιμορφωτικών βιωματικών δραστηριοτήτων και δράσεων και για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα σήμερα, στην διανυόμενη περίοδο της κλιματικής κρίσης θεωρούμε αναγκαία την εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ.  χάραξη πολιτικής υποστήριξης και ανάπτυξης  του θεσμού των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την αναφορά της συμμετοχής τους στη διοργάνωση των προαναφερόμενων δράσεων.

Με εκτίμηση

Αθήνα 6-6-2020

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η  Γ. Γραμματέας                                                                   Ο Πρόεδρος

Ιωάννα Παπαϊωάννου                                                             Ιωάννης Βλάχος

Δείτε επίσης

Παράταση διδακτικού έτους-συμβάσεων αναπληρωτών | Τροπολογία
Χορήγηση επιταγών αγοράς βιβλίων 2020: Αιτήσεις από 05.06 έως 23.06.2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση