Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιστολή διαμαρτυρίας μελών ΕΕΠ Περιφ. Πελοποννήσου για τη διαδικασία χορήγησης αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιστολή διαμαρτυρίας μελών ΕΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαδικασία χορήγησης αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου από το οικείο ΠΥΣΕΕΠ.

Επιστολή διαμαρτυρίας μελών ΕΕΠ

Επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποίησαν μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), τα οποία εργάζονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου από το οικείο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ) Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα τα μέλη ΕΕΠ αναφέρουν ότι το ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου σε αντίθεση με παλιότερες χρονιές και με ότι συμβαίνει σε άλλα ΠΥΣΕΕΠ σε όλη την Ελλάδα, δεν χορηγεί άδεια ιδιωτικού έργου σε μέλη ΕΕΠ όλων των ειδικοτήτων, σε ιδιωτικά κέντρα θεραπειών, με την αιτιολογία πως δεν συμβαδίζει η θέση τους με την άδεια που αιτούνται και δεν αποδέχεται την υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν πως δεν θα ασχοληθούν με γονείς και παιδιά που έχουν συνεργαστεί στα ΚΕΔΑΣΥ που εργάζονται. Θεωρούν δε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν πρέπει να ερμηνεύεται  κατά το δοκούν, καθώς δεν διαχωρίζει τα μέλη ΕΕΠ των ΚΕΔΑΣΥ .

Ακολουθεί η Επιστολή διαμαρτυρίας των μελών ΕΕΠ Πελοποννήσου, η οποία κοινοποιήθηκε στο ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου και στον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Πελοποννήσου.

Επιστολή Διαμαρτυρίας Μόνιμων Αναπληρωτών ΕΕΠ Πελοποννήσου για τη μη χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως την φετινή χρονιά το ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου, σε αντίθεση με παλιότερες χρονιές και με ότι συμβαίνει σε άλλα ΠΥΣΕΕΠ σε όλη την Ελλάδα, δεν χορηγεί άδεια ιδιωτικού έργου σε συναδέρφους ΕΕΠ όλων των ειδικοτήτων  σε ιδιωτικά κέντρα θεραπειών, με την αιτιολογία πως δεν συμβαδίζει η θέση τους με την άδεια που αιτούνται και δεν αποδέχεται την υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν πως δεν θα ασχοληθούν με γονείς και παιδιά που έχουν συνεργαστεί στα ΚΕΔΑΣΥ που εργάζονται.

Διαφωνούμε κάθετα με την μη χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου στους συναδέρφους που εργάζονται στα ΚΕΔΑΣΥ Πελοποννήσου  καθώς πληρούν όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος 4172/2013.

Θεωρούμε πως η μη χορήγηση άδειας σε εργαζομένους ΕΕΠ των ΚΕΔΑΣΥ δημιουργεί διαχωρισμό ανάμεσα σε συναδέρφους χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν διαχωρίζει τους συναδέρφους των ΚΕΔΑΣΥ και δεν πρέπει να ερμηνεύεται  κατά το δοκούν. Επίσης, αντίστοιχα υπηρεσιακά συμβούλια σε όλη της Ελλάδα χορηγούν κανονικά αντίστοιχες άδειες σε ΕΕΠ στα ΚΕΔΑΣΥ.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι υποχρέωση του συμβουλίου να διευκολύνει τους συναδέρφους να εργάζονται ειδικά όταν αυτό συνάδει με το ωράριο εργασίας τους, όταν μπορούν να ελεγχθούν αν έρχονται σε επαφή με γονείς και μαθητές που έχουν συναντήσει και στην υπηρεσία τους και φυσικά αφού υπάρχει και η υπεύθυνη δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υπογράφουν. Οι συνάδερφοι πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στο κράτος.

Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε περιοχές τις επαρχίας δεν υπάρχουν αρκετοί θεραπευτές σε ορισμένες ειδικότητες και ο αποκλεισμός των συναδέλφων που εργάζονται στα ΚΕΔΑΣΥ από την άσκηση ιδιωτικού έργου έχει σαν αποτέλεσμα οι γονείς των παιδιών που χρήζουν θεραπείες να μετακινούνται σε γειτονικούς νομούς.

Τέλος, θα θέλαμε να καταγραφεί ότι με βάση τα πρακτικά του συμβουλίου που κρατούνται και ορισμένοι συνάδερφοί μας ζήτησαν και πήραν από την Περιφερειακή Διεύθυνση, προκύπτει ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι αρνητικές αποφάσεις πάρθηκαν με ψηφοφορία των μελών 4-1, με μόνιμη μειοψηφία του ενός από των δύο αιρετών ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ ΠΕ 30, ενώ ο έτερος αιρετός Μ.Γ ΠΕ 30  τάχθηκε απόλυτα αντίθετος στην χορήγηση αδειών σε εργαζομένους των ΚΕΔΑΣΥ  και επιχειρηματολόγησε στο να μην δοθούν.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δείτε σχετικά

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση