Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιστολή γονέα προφορικά εξεταζόμενου μαθητή στις Πανελλαδικές: Να ληφθεί μέριμνα για την απρόσκοπτη συμμετοχή στις εξετάσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιστολή γονέα προφορικά εξεταζόμενου μαθητή στις Πανελλαδικές: Να ληφθεί μέριμνα για την απρόσκοπτη συμμετοχή στις εξετάσεις με αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Επιστολή γονέα προφορικά εξεταζόμενου μαθητή

Ακολουθεί επιστολή γονέα μαθητή προφορικά εξεταζόμενου στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με την οποία ζητά την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου περί των εργασιακών και τη μετάθεση αυτής για μετά τις 22 Ιουνίου 2021, ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή τη χρονική συγκυρία τίθεται εν αμφιβόλω.

Η επιστολή

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΒΛΕΨΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η άγνοια της κυβέρνησης για την ειδική αγωγή. Εν μέσω πανελληνίων καταθέτει νομοσχέδιο το οποίο εξ ορισμού εγείρει σε απεργιακές κινητοποιήσεις όλους τους  εργασιακούς φορείς.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για αύριο.

Η Υπουργός Παιδείας θεώρησε ότι

ρύθμισε το κομμάτι των απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη διεξαγωγή των πανελλαδικών, με την καταγγελία της απεργίας, την εν μέρει απεργία των ΜΜΜ και την εξαίρεση από αυτήν των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αγνοώντας ότι οι προφορικά εξεταζόμενοι μαθητές δε δίνουν εξετάσεις στο σχολείο της γειτονιάς τους και ότι η προφορική εξέταση μπορεί να ολοκληρωθεί στις 15.00 ή στις 16.00 ή και πιο αργά.

Έτσι, για τους προφορικά εξεταζόμενους μαθητές του 13ου ΓΕΛ Αθηνών,

περιοχή συνόρων Αθήνας με Υμηττό, το εξεταστικό τους κέντρο ορίστηκε από το Υπουργείο στη Ριζούπολη, στο 59ο ΓΕΛ Αθηνών. Αυτοί οι μαθητές λοιπόν, καλούνται να μετακινηθούν προς και από το εξεταστικό τους κέντρο διασχίζοντας το κέντρο της Αθήνας εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων!

Επιπλέον, εν μέσω πανδημίας η μετακίνησή τους γίνεται με ίδια μέσα από τους γονείς τους,

προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό των ΜΜΜ και επομένους να αποφύγουν να  θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό, κίνδυνο άλλωστε τον οποίο η ίδια η κυρία Υπουργός επεσήμανε, γι αυτό και όρισε τη λήξη των μαθημάτων της φετινής Γ΄ Λυκείου στις 2 Ιουνίου.

Για την ανωτέρω κατάσταση

ενημερώθηκε εγγράφως τόσο το Υπουργείο Παιδείας, όσο και το γραφείο του Πρωθυπουργού, όμως  μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί η πιο λογική απόφαση, που αποτελεί και την πιο προφανή λύση στο ζήτημα, η αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου και η μετάθεσή της για μετά τις 22/6.

Παρακαλώ τους ιθύνοντες,

συνεκτιμώντας τους παραπάνω παράγοντες, να αποκαταστήσουν την αβλεψία της κυβέρνησης άμεσα ώστε να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη συμμετοχή των παιδιών μας στις πανελλαδικές εξετάσεις  χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία τους στην ήδη υφιστάμενη.

 Λ.Μ. Γονέας προφορικά εξεταζόμενου μαθητή.

Δείτε επίσης

 ΑΔΕΔΥ: Εξαίρεση εκπαιδευτικών-υπαλλήλων Υπ. Παιδείας από την απεργία της 16ης Ιουνίου
Αγωγή για την απεργία της Τετάρτης 16.06.2021 κατέθεσε η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως για τις Πανελλαδικές
Νίκος Φίλης: “Κανονικά και Πανελλαδικές και Απεργία”
ΑΔΕΔΥ-Συνέχιση κινητοποιήσεων: Στάση Εργασίας και Συλλαλητήριο Τετάρτη 16.06.2021 ημέρα ψήφισης εργασιακού νομοσχεδίου
Απεργιακή κινητοποίηση 16.06.2021 ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου-Συμμετοχή ΔΟΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση