Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιστολή στον Πρωθυπουργό: Ζητείται υπερωριακή εργασία στο ΑΣΕΠ για να εκδοθεί η προκήρυξη Ειδικής Αγωγής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιστολή στον Πρωθυπουργό: Ζητείται υπερωριακή εργασία στο ΑΣΕΠ για να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη Ειδικής Αγωγής και να καταρτισθούν οι νέοι Πίνακες.

Με επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη εκπαιδευτικοί, ζητούν να εγκριθεί απόφαση που να προβλέπει υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ, όπως είχε γίνει και το 2019,, ώστε να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη και να καταρτιστούν ως τον Αύγουστο νέοι έστω και προσωρινοί πίνακες Ειδικής Αγωγής.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως, στον Υπουργό Εσωτερικών κο Μ. Βορίδη και στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κο Αθ. Παπαϊωάννου.

Δείτε την επιστολή

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Τους  τελευταίους  μήνες  βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο εργασιακό και κοινωνικό περιθώριο. Ο λόγος είναι προφανής: Πολλές δεκάδες: Αγωνιούμε για το αν ως το φετινό Αύγουστο θα έχουν καταρτιστεί από το ΑΣΕΠ νέοι πίνακες (έστω προσωρινοί) Ειδικής Αγωγής. Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής των εκπαιδευτικών μεσολάβησαν περίπου 6 μήνες από τότε που έληξαν οι προθεσμίες των αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών μέχρι την έκδοση προσωρινών πινάκων.

Μάλιστα, τότε οι προσωρινοί πίνακες εκδόθηκαν μετά την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20 με αποτέλεσμα όλο το σχολικό έτος 2019-20 να χρησιμοποιηθούν οι παλιοί πίνακες για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Σύμφωνα με την παράγραφο δ του άρθρου  64 του Ν. 4692/2020, τον οποίο η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, και οι πρώτοι πίνακες έχουν ισχύ ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ. Εφόσον, οι νυν οριστικοί πίνακες δημοσιευτήκαν σε ΦΕΚ το σχολικό έτος 2019-20, έχουν ισχύ μέχρι την λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Η μη κατάρτιση νέων πινάκων (έστω προσωρινών) πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους, θα οδηγήσει αναπόφευκτα πολλούς από εμάς στην ανεργία για ακόμη ένα σχολικό έτος. Ενώ είναι γνωστό ότι η κατάρτιση πινάκων ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα διαδικασία, ακόμα δεν έχει βγει καν ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ για αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Κατόπιν των παραπάνω, ζητάμε να εγκριθεί απόφαση που να προβλέπει υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ (όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2019, με την απόφαση του τότε προέδρου του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη (ΥΑ Αριθμ. 28/2019/ΑΠΠ – ΦΕΚ 4852/Β/30-12-2019)), ώστε να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη και να καταρτιστούν ως τον Αύγουστο νέοι πίνακες (έστω προσωρινοί) Ειδικής Αγωγής.

Μέλη της ομάδας του Facebook

«Για το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής το τρέχον σχολικό έτος»

Δείτε επίσης

Βουλή: Ερώτηση για χρονοδιάγραμμα Πινάκων Ειδικής Αγωγής 

Κεραμέως για άνοιγμα πινάκων EAE-Πότε θα δοθεί το voucher των 200 €-Τι θα γίνει με τα self test 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-νέα Προκήρυξη ειδικής αγωγής: Στόχος να έχουμε προσωρινούς πίνακες το καλοκαίρι 

Ανοιγμα Πινάκων Ειδικής Αγωγής: Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ για το χρονοδιάγραμμα 

Εγκαιρο άνοιγμα πινάκων Ειδικής Αγωγής: Ψήφισμα εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ κατατέθηκε ως Αναφορά στη Βουλή

Νέα προκήρυξη ειδικής αγωγής: Αναφορά στη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα έκδοσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση