Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες για τον κορονοϊό-Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες για τον κορονοϊό-Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας: Τι δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για το άνοιγμα των σχολείων, την προαιρετική χρήση μάσκας, τη συνύπαρξη με τον covid.

Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες

Στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού.

“Η πανδημία είναι στην τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα αποκλιμάκωσης. Να θυμίσω πως ένα μήνα πριν είχαμε 400 εισαγωγές κάθε μέρα, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 216 δηλαδή τις μισές και η ελπίδα είναι ότι και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μεγαλύτερη αποκλιμάκωση. Νομίζω πως ο ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ καλός μήνας και θα μπούμε στα σχολεία χωρίς σοβαρά προβλήματα”, επεσήμανε δείχνοντας αισιόδοξος.

Σε ερώτηση για το πως πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και για το αν περιμένουν έβδομο κύμα της πανδημίας covid ο κος Βασιλακόπουλος απάντησε πως προφανώς ο κορονοϊός είναι ένας αναπνευστικός ιός και πάντα μέσα στο χειμώνα υπάρξει μια έξαρση αλλά δεν δεν υπάρχει μετά την “Όμικρον” κάποιο στέλεχος που να έχει προκύψει.

Η επικαιροποίηση των εμβολίων θα συμβάλει στη γενικότερη προστασία του πληθυσμού και ενός νέου στελέχους που ενδεχομένως να προκύψει τον χειμώνα.

Για τις μάσκες στα σχολεία ανέφερε πως διεθνώς δεν φορούν μάσκες στα σχολεία δίνοντας το παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα σχολεία έχουν ανοίξει χωρίς μάσκες.

Επιπροσθέτως ο κος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε σε έναν αστερίσκο, επί παραδείγματι αν ένας εκπαιδευτικός ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν του στερεί κανείς το δικαίωμα να προστατεύει τον εαυτό του φορώντας μάσκα και αν σε μια περιοχή της χώρας υπάρχει τοπική έξαρση κορονοϊού θα μπορούσε κανείς να συστήσει να υπάρχουν μάσκες. “Θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα”, δήλωσε ο κος καθηγητής.

Για τους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους, όπως π.χ στην εργασία, τόνισε πως είναι απίθανο να γίνει υποχρεωτική η χρήση, τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο, αναφέροντας πως θα πρέπει να πάμε σε μια συνύπαρξη με τον ιό και αναπροσαρμογή των μέτρων.

Δείτε επίσης

Πλεύρης για επαναλειτουργία σχολείων: Τι απάντησε για τη χρήση μάσκας και το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο

Απαλλαγή μαθητών από μαθήματα: Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων 

Μέντορες-ενδοσχολικοί συντονιστές-εκπαιδευτικοί όμιλοι: 3 Αποφάσεις για το σχ. έτος 2022-23 

Εξεταστέα ύλη Γενικού Λυκείου Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων μαθημάτων προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων 

Νόμος 4964/2022: Εκσυγχρονισμός Μουφτειών-Επιλογή Δ/ντών σχολείων-Διατάξεις για ΑΕΙ-ΔΟΑΤΑΠ-Ιδ. σχολεία

Σχολικές εκδρομές με σχολικά λεωφορεία: Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 

Πριν φύγετε

Δήμαρχος Χάλκης για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές 

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ 2022 ως επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση