Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιτροπή για σχολικό εκφοβισμό: Συγκροτήθηκε με Απόφαση της Υφ. Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιτροπή για σχολικό εκφοβισμό: Συγκροτήθηκε με Απόφαση της Υφ. Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2540 – 24.06.2020.

Επιτροπή για σχολικό εκφοβισμό

Με την υπ. αριθμ. 79910/ΓΔ4 –ΦΕΚ B 2540 – 24.06.2020– Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων συστήνεται και συγκροτείται Επιτροπή για την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.

Η Επιτροπή έχει Πρόεδρο τη Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλα 10 μέλη, τα οποία θα συνεδριάζουν δύο φορές ανά μήνα.

Ανάμεσα στα μέλη της είναι και εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25 και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Δείτε αναλυτικά την Απόφαση

1. Συστήνεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Επιτροπή για την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.

2. Η Επιτροπή, για την εκπλήρωση των σκοπών της, εισηγείται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα, τα οποία αφορούν στη λήψη αποφάσεων σχετικά με δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης, αποτροπής και αντιμετώπισης της σχολικής βίας, του εκφοβισμού και των δικαιωμάτων του παιδιού.

3. Η Επιτροπή προς επιτέλεση του έργου της, θα συνεδριάζει δύο φορές ανά μήνα.

4. Η Επιτροπή για την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού συγκροτείται από τον Πρόεδρο και δέκα μέλη, με ισάριθμους αναπληρωτές, ως ακολούθως:

α. Πρόεδρο της Επιτροπής τη Ζαχαράκη Σοφία, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αναπληρώτρια την Γκίκα Αναστασία, Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής,

β. τακτικό μέλος τη Βούλτεψη Σοφία, με αναπληρωτή της τον Ντούγκα Αναστάσιο, από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ,

γ. τακτικό μέλος την Τζούφη Μερόπη, με αναπληρώτριά της τη Σκούφα Ελισάβετ, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,

δ. τακτικό μέλος την Κεφαλίδου Χαρά, με αναπληρωτή της τον Βεντήρη Παρασκευά, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ,

ε. τακτικό μέλος τον Δελή Ιωάννη, με αναπληρωτή του τον Ιωαννίδη Κυριάκο, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ,

στ. τακτικό μέλος τον Γραμμένο Βασίλειο, με αναπληρωτή του τον Φωτόπουλο Στέλιο, από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ,

ζ. τακτικό μέλος την Αδαμοπούλου Αγγελική-Ναταλία, με αναπληρωτή της τον Χουλιάρα Κωνσταντίνο, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜΕΡΑ 25,

η. τακτικό μέλος την Κωνσταντοπούλου Φωτεινή, με αναπληρώτριά της τη Διώτη Αμαλία-Ευαγγελία, ως εκπροσώπους από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

θ. τακτικό μέλος τον Μακρυγιάννη Κωνσταντίνο, με αναπληρώτριά του τη Χαρίτου Στυλιανή, ως εκπροσώ- πους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης,

ι. τακτικό μέλος τον Αλεβίζο Στέφανο, με αναπληρωτή του τον Μπουρσινό Δημήτριο, ως εκπροσώπους από το Χαμόγελο του Παιδιού,

ια. τακτικό μέλος τη Μωραΐτη Ιωάννα, με αναπληρώτριά της την Καπερώνη Αμαλία, ως εκπροσώπους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Καραστάθη Βασιλική με αναπληρώτριά της την Παλίλη Κυπαρίσσω, που υπηρετούν στο Γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε το ΦΕΚ B 2540 – 24.06.2020

Επισήμανση
Επιτροπή για σχολική βία και εκφοβισμό: Προστέθηκαν άλλα 2 μέλη | Νέο ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Νόμος 4692-2020: “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις” | ΦΕΚ A 111-12.06.2020
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για σχολική βία: Γιατί δεν ενισχύει η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ τη στελέχωση των κλάδων ΕΕΠ;
Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί σε ρόλο δυνάμεων καταστολής;
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση