Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιτροπή ειδικών κορονοϊού: Θα συνεδριάσει αρχές εβδομάδας ξανά για τα σχολεία-Ενημέρωση Παπαευαγγέλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιτροπή ειδικών κορονοϊού: Θα συνεδριάσει αρχές εβδομάδας ξανά για τα σχολεία-Τι είπε η Καθηγήτρια Β. Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση συντακτών και ο Καθηγητής Δ. Παρασκευής στην ΕΡΤ.

Επιτροπή ειδικών κορονοϊού

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών Υπουργείου Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο Νίκο Χαρδαλιά, τον Επίκουρο Καθηγητή του ΕΚΠΑ κο Γκίκα Μαγιορκίνη, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα Βάνα Παπαευαγγέλου, τον Υφυπουργό Υγείας κο Βασίλη Κοντοζαμάνη και  τον Γ.Γ. Εμπορίου κο Παναγιώτη Σταμπουλίδη, είχαμε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το πως αποφασίσθηκε από την Επιτροπή των ειδικών να μην ανοίξουν τα σχολεία, και για το ποιες διαφωνίες υπήρξαν.

Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κα Βάνα Παπαευαγγέλου λέγοντας πως:

  • Η Επιτροπή, όπως συνηθίζει έκανε ανοικτή επιστημονική συζήτηση και αποφάσισε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.
  • Η Επιτροπή θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και συνεκτιμώντας τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αποφασίσει για το άνοιγμα των σχολείων ‘ή μη στις 14 Δεκεμβρίου 2020.
Καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής

Λίγο μετά στο απογευματινό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας κος Δημήτρης Παρασκευής είχε παρόμοια τοποθέτηση με αυτήν της κας Παπαευαγγέλου λέγοντας πως:

  • Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν επιπλέον μετακινήσεις πολιτών, που θα είχαμε αν τα σχολεία επαναλειτουργούσαν από 7 Δεκεμβρίου.
  • Tην επόμενη εβδομάδα, στις αρχές, θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή για το θέμα και θα εισηγηθεί για τις 14 Δεκεμβρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία  ή όχι, με την τελική απόφαση να την έχει η Κυβέρνηση.

Δείτε σχετικά

Σχολεία: Ανακοινώσεις αρχές επόμενης εβδομάδας-Να ανοίξουν το 2021 εισηγήθηκαν οι Ειδικοί

Δείτε επίσης

1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα Διδασκόντων, ΕΕΠ, ΕΒΠ για άμεση αναστολή λειτουργίας του σχολείου
Νίκη Κεραμέως: Μια τάξη-εκπαιδευτική τηλεόραση το πρωί-τηλεκπαίδευση το μεσημέρι και παράθεση στοιχείων

Πριν φύγετε

Διαγραφή παιδιών από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού: Συνταγματική κατά το ΣτΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση