Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Η Απάντηση του Υπ. Παιδείας σε Ερώτηση στη Βουλή για τους μόνιμους διορισμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Η Απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε Ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή της ΝΔ Μ. Κόνσολα, με θέμα: “Aνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με το νέο σύστημα διορισμών”.

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μόνιμοι διορισμοί

“Ειδικότερα, ως προς τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που είχαν επιτύχει σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, επισημαίνεται ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν μοριοδοτηθεί στους πίνακες αναπληρωτών και έχουν αυξήσει με αυτό τον τρόπο την προϋπηρεσία τους και κατά συνέπεια τη μοριοδότησή τους”.

Στο ενδεχόμενο προσμέτρησης της επιτυχίας τους  εγείρονται ζητήματα άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τους χιλιάδες υποψήφιους που δεν είχαν το 2008 (έτος κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος διαγωνισμός ΑΣΕΠ) δικαίωμα συμμετοχής.

Αυτή ήταν η Απάντηση, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στην Ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή της ΝΔ Μ. Κόνσολα, με θέμα: “Aνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με το νέο σύστημα διορισμών”.

Η Ερώτηση

Η Απάντηση

Δείτε επίσης

Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: Τα βήματα από δω και πέρα – Το χρονικό έως σήμερα

Προσόντα Ενταξης στους Πίνακες ΑΣΕΠ: ΕΕΠ – ΕΒΠ – ΕΑΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Ευθαλία Αριστογένους σε

    Δεν είναι άνιση αντιμετώπιση ο διορισμός μόνο όσων επιτυχόντων μη διοριστέων στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2008 προσέφυγαν στη δικαιοσύνη; Αναφέρομαι στους 600, σε πρώτη φάση 423, οι οποίοι διορίζονται κατόπιν δικαίωσής τους από το ΣτΕ. Διορίζονται επιτυχόντες με χαμηλότερη βαθμολογία από συναδέλφους τους οι οποίοι βρίσκονται στον ίδιο πίνακα, αλλά δεν κατέφυγαν σε ένδικα μέσα για να διεκδικήσουν το διορισμό τους. Εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον ίδιο πίνακα. Ποιους προστατεύει η Δικαισύνη, ποιους το Υπουργείο Παιδείας;

    • Βασίλης Βούγιας σε

      Εχετε δίκαιο. Δυστυχώς αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό μια χώρας με δικαιοσύνη.

Γράψτε μία απάντηση