Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (ΕΣΕΕ): Συγκροτήθηκε με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (ΕΣΕΕ): Συγκροτήθηκε με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Με απόφαση -ΦΕΚ B 6361 – 31.12.2021- της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως συγκροτείται Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Αναλυτικά το ΦΕΚ B 6361- 31.12.2021
Συγκρότηση Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.).

1. Συγκροτούμε το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 111 του ν. 4823/2021, Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.), ως εξής:

α. Κορναράκης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Μάριο Κουκουνάρα – Λιάγκη, αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ.

β. Γεώργιος Μπαραλής, Αντιπρόεδρος του Ι.Ε.Π., ως Αντιπρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Νικόλαο Μαρίνη, μέλος Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.

γ. Γεώργιος Στριλιγκάς, Σύμβουλος Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων, με αναπληρώτριά του την Αλμπανάκη Ξανθή, Σύμβουλο Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων.

δ. Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Ιωάννα Κομνηνού, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ε. Νικόλαος Μαγγιώρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Πρέντο, εκπαιδευτικό.

στ. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με αναπληρωτή του τον Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Χαλκιαδάκη.

ζ. Νικόλαος Γιαννής, Διευθυντής που υπηρετεί στο ΓΕ.Ε.Λ. της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, ως μέλος με αναπληρωτή του τον Πέτρο Κόρδα, εκπαιδευτικό που υπηρετεί στο ΓΕ.Ε.Λ. – Γ/σιο Λαμίας.

2. Στις περιπτώσεις που το Ε.Σ.Ε.Ε. επιλαμβάνεται θεμάτων

που αφορούν στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.) και στο διδακτικό προσωπικό τους συμμετέχουν, επιπλέον των αναφερομένων στην παρ. 1, οι:

α. Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Γεωργόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

β. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με αναπληρωτή του τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο.

3. Γραμματέας του Ε.Σ.Ε.Ε. ορίζεται

η Αναστασία Λεκού, μόνιμη διοικητική υπάλληλος, κλάδου ΤΕ3 – Διοικητικού, της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, με αναπληρώτρια την Αθανασία Δημοπούλου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ06, αποσπασμένη στη Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης Διαθρησκευτικών Σχέσεων, της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

4. Εισηγήτρια του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.) ορίζεται

η Ελένη Κόλλια, μόνιμη υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βαθμό Α΄, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, με αναπληρωτή της τον Παπαθανασόπουλο Νικόλαο, μόνιμο υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βαθμό Α΄, και Προϊστάμενο του Τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων της ίδιας Διεύθυνσης.

5. Οι συνεδριάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Ε.Σ.Ε.Ε.)

πραγματοποιούνται στην έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου – Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, ή με τηλεδιάσκεψη.

6. Η θητεία

των μελών του Ε.Σ.Ε.Ε. είναι τετραετής και η συμμετοχή στο Ε.Σ.Ε.Ε. είναι άμισθη

Δείτε επίσης
Απόφαση 2573/2021 ΣτΕ: Συνταγματική η αφαίρεση μαθημάτων σχεδίου Γ Λυκείου-Ακυρώνεται η κατάργηση καλλιτεχνικών
Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές εντός και εκτός της Επικράτειας | Απόφαση
Γνωστοποίηση νόμων από το Υπουργείο Παιδείας | Εγγραφο
Πριν φύγετε

Κορονοϊός-σχολεία: Στοιχεία για κρούσματα και τμήματα που έκλεισαν από 13 Σεπτεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2021

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση