Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ERASMUS 2021-2027: Διαδ. Συνάντηση Γ.Γ ΥΠΑΙΘ Α. Γκίκα με ΙΚΥ για τη νέα προγραμματική περίοδο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ERASMUS 2021-2027: Διαδικτυακή Συνάντηση της Γ.Γ ΥΠΑΙΘ Α. Γκίκα με το ΙΚΥ για τη νέα προγραμματική περίοδο – Επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση του νέου προγράμματος.

ERASMUS 2021-2027
Διαδικτυακή Συνάντηση με το ΙΚΥ για τη νέα προγραμματική περίοδο ERASMUS+ 2021-2027

Επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση του νέου προγράμματος ERASMUS+ 2021-2027, η Γενική Γραμματέας κ. Α. Γκίκα ως νόμιμη εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Αρχής ΥΠΑΙΘ για το εν λόγω πρόγραμμα στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συγκάλεσε διαδικτυακή συνάντηση με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Εθνική Μονάδα Συντονισμού, προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας:
  • O Γενικός Διευθυντής Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, κ. Π. Πασσάς,
  • η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Α. Λεμονή, και
  • η Συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως επί θεμάτων Διεθνών, Ευρωπαϊκών, κ. Ε. Μονσελά.
Aπό πλευράς του ΙΚΥ συμμετείχαν
  • O Πρόεδρος κ. Μ. Κουτσιλιέρης,
  • ο Αντιπρόεδρος κ. Π. Γκλαβίνης,
  • ο Διευθυντής κ. Φ. Αθανασόπουλος και η
  • Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, κ. Ε. Ντρούτσα.
Η  Γενική Γραμματέας τόνισε τη σπουδαιότητα του ERASMUS+

υπογραμμίζοντας τα λόγια του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μ. Σχοινά ότι πρόκειται για το πιο εμβληματικό πρόγραμμα της Ε.Ε. το οποίο διαμέσου της πολυμορφίας, της αλληλεγγύης και της κινητικότητας, υποστηρίζει την Ευρώπη ως χώρο Ειρήνης, Ελευθερίας και Ευκαιριών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα ποικίλα οφέλη του για μαθητές και εκπαιδευτικούς βάσει και της προσωπικής της εμπειρίας ως Δ/ντριας σχολείου.

Ο πρόεδρος του ΙΚΥ

μίλησε για την καλή συνεργασία του ΥΠΑΙΘ με το ΙΚΥ, που συμβάλλει διαχρονικά τόσο στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, όσο και στη διαχειριστική επίδοσή και σημείωσε ότι η νέα προγραμματική περίοδος θα είναι πολύ σημαντική.

Προσέθεσε, δε,

ότι από την έναρξη του το 1987 μέχρι και σήμερα το ERASMUS+ έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά και καλύπτει πλέον όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης από το Νηπιαγωγείο, ενώ παράλληλα έχει συμβάλει στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών.

Τέλος,

έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διάχυση καλών πρακτικών κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, όπως η αμεσότερη ενημέρωση επί των απαραίτητων τεχνικών γνώσεων για την κατάθεση προτάσεων συμμετοχής στο ERASMUS+ από σχολεία, αλλά και στην ουσιαστική υποστήριξη του θεσμού των προωθητών ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανά την Ελλάδα μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Δείτε επίσης

 Πέτσας για σχολεία-εμβόλιο: Ποια είναι τα δεδομένα σήμερα-“Στις 7.01 θα έχουμε 2 μήνες κλειστά σχολεία”
Απολογισμός Κεραμέως 2020: Χρόνια Πολλά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
 Σοφία Ζαχαράκη-απoλογισμός 2020: Στη διαδρομή της μάθησης κανένας δρόμος δεν μπορεί να καταλήγει σε αδιέξοδο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση