Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Erasmus+ “RoboGirls-ΠΔΕ Αττικής: Διεθνική εκδήλωση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erasmus+ “RoboGirls-ΠΔΕ Αττικής: Διεθνική εκδήλωση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών – Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί-εκπρόσωποι όλων των φορέων-εταίρων του προγράμματος.

Η ΠΔΕ Αττικής φιλοξένησε στην Αθήνα διεθνική εκδήλωση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στα πλαίσια του Eυρωπαϊκού έργου Erasmus+ “RoboGirls: empowering girls in STEAM through robotics and coding” το διάστημα από Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 έως Παρασκευή 20 Μαΐου, 2022.

Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί-εκπρόσωποι όλων των φορέων-εταίρων του προγράμματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΠΔΕ Αττικής

Σκοπός της επιμόρφωσης ήταν η δημιουργία μιας διεθνικής κοινότητας εκπαιδευτικών με παρόμοιο τρόπο σκέψης, που θα στηρίζουν ο ένας τον άλλο στο μέλλον και θα μπορούν να υλοποιήσουν επιμορφωτικές δράσεις στις χώρες τους, προωθώντας την ισότητα των φύλων και υιοθετώντας καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση μέσα από τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, με στόχο τη μεγιστοποίηση της θετικής στάσης των μαθητών, και ιδιαίτερα των μαθητριών, απέναντι στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στα 26ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, στις 17/05/2022, στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, στις 18/05/2022, και στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, στις 19/05/2022.

O Περιφερειακός Διευθυντής, κύριος Κόσυβας, με την παρουσίασή του «Connecting the RoboGirls project with the skills workshops in Greece» εξήγησε πώς το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μπορεί να συνδεθεί με τα εργαστήρια δεξιοτήτων στην Ελλάδα. Αναπτύχθηκαν οι σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι για την ισότητα των φύλων, η ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία STEAM και παρουσιάστηκαν οι ανοιχτοί εκπαιδευτικοί πόροι του προγράμματος, RoboGirls «e-learning platform”, “Career simulator”, MOOC.

Έγιναν εργαστήρια unplugged STEM, ρομποτικής, με Lego Spike Prime, προγραμματισμού, με Arduino και εφαρμογής των ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων της πλατφόρμας RoboGirls (https://www.robogirls.eu/el/e-learning).

Μετά το πέρας των εργασιών παρατέθηκε γεύμα στους συμμετέχοντες.

Δείτε επίσης

Διάχυση αποτελεσμάτων Erasmus* ΚΑ1 του ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες-Πέμπτη 16.06.2022 

Ατομα με τυφλοκώφωση Yarn Bombing: Καμπάνια ευαισθητοποίησης από το Ειδικό σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας 

Εκθεση 1ου Ειδικού Σχολείου ΔΑΔ Λάρισας: Εγκαινιάστηκε κι αγκαλιάστηκε από τον κόσμο | pic 

Συλλυπητήριο μήνυμα ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας για την απώλεια μέλους Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) 

ΕΕΕΕΚ Μυστρά: Πρόσκληση στη Θεατρική Παράσταση ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ-Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

PISA 2022-Βαθμολόγηση απαντήσεων σε ανοικτές ερωτήσεις: Πρόσκληση υποβολής προσφοράς από το ΕΚΠΑ-ΕΛΚΕ 

Επιτροπή εξοπλισμού ΣΜΕΑΕ για σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών: Απόφαση συγκρότησης 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση