Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερευνα Υπουργείου Υγείας στα σχολεία: Ενημέρωση μαθητών στο πλαίσιο της αγωγής υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερευνα Υπουργείου Υγείας στα σχολεία: Παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της αγωγής υγείας.

Εγγραφο: Χρονική επέκταση διεξαγωγής και καθορισμός διαδικασιών οργάνωσης έρευνας με θέμα: Αξιολόγηση της οργάνωσης και της υλοποίησης στις σχολικές μονάδες, δράσεων και παρεμβάσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της αγωγής υγείας που αναπτύσσονται από το Υπουργείο Υγείας για το σχολικό έτος 2021-22

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχοντας αναπτύξει συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΣΔΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), ενημερώνει για την χρονική επέκταση διεξαγωγής και τον καθορισμό των διαδικασιών οργάνωσης έρευνας με θέμα:

“Αξιολόγηση της οργάνωσης και της υλοποίησης στις σχολικές μονάδες, δράσεων και παρεμβάσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της αγωγής υγείας που αναπτύσσονται από το Υπουργείο Υγείας για το σχολικό έτος 2021-22”.

Η εν λόγω έρευνα έλαβε αρχική έγκριση διεξαγωγής της για το σχολικό έτος 2019- 20.

Δεδομένου ότι η έναρξη υλοποίησης της έρευνας έγινε κατά τους πρώτους μήνες του 2020 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) και ακολούθησε η πανδημία της νόσου Covid-19 με τη λήψη των έκτακτων περιοριστικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας, δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση αυτής έως το τέλος του σχολικού έτους, γεγονός που επέτρεψε την περιορισμένη συλλογή ερωτηματολογίων και δεδομένων.

Ο φορέας διεξαγωγής της έρευνας (ΠΑ.Δ.Α.), κατέθεσε προς έγκριση στο Υ.ΠΑΙ.Θ. αίτημα χρονικής επέκτασης αυτής για το σχολικό έτος 2021 – 22 , θεωρώντας ότι είναι ενδιαφέρον να καταγραφούν ερευνητικά οι αδυναμίες και οι δυσκολίες, οι οποίες προκύπτουν κατά την υλοποίηση των παρεμβάσεων λόγω της πανδημίας.

Σε συνέχεια των σχετικών εγκριτικών εγγράφων του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του εγγράφου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υ.Υ. αναφορικά με την ανάπτυξη και υλοποίηση των δράσεων και παρεμβάσεων για το σχολικό έτος 2021-22, κατατέθηκε αίτημα από τον ερευνητικό φορέα προς το Υπουργείο Υγείας, ώστε να συνεχιστεί η διεξαγωγή της έρευνας για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα έως τον Ιούνιο 2022, με την επισήμανση ότι η μεθοδολογία και τα έντυπα της έρευνας παραμένουν ίδια.

Αναγνωρίζοντας ότι οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερες λόγω της πανδημίας, αλλά και της προτεραιότητας του εμβολιαστικού προγράμματος, παρέχεται η δυνατότητα σε οποιαδήποτε Μονάδα Υγείας (Νοσηλευτικό Ίδρυμα, Κέντρο Υγείας/Τ.ΟΜ.Υ, Κέντρο Ψυχικής Υγείας, κλπ) υλοποιεί τις παρεμβάσεις που ακολουθούν, να συμμετέχει στη διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με τα όσα ειδικότερα αναφέρονται για τη μεθοδολογία και τις διαδικασίες οργάνωσης αυτής, στο σχετικό Παράρτημα 1.

Οι παρεμβάσεις οι οποίες έχουν επιλεγεί από την ερευνητική ομάδα να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της έρευνας, είναι οι ακόλουθες:

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας Γ1γ/ΓΦ3.3,13, ΦΑΥ4,6(2022)/Γ.Π. 8349/18-3-2022

Δείτε επίσης

Ελληνική Pisa-επιτροπή εξετάσεων: Για την προετοιμασία εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα μαθητών Στ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου 

Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία έως 28 Μαρτίου 2022 

Πρόσκληση σε σχολεία να καταθέσουν υλικό από εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές και project STEM-STEAM 

Εγγραφο: Καταχώριση αδειών και παραιτήσεων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ στο myschool 

Προσβασιμότητα-Καταγραφή σχολικών κτιρίων-αποκεντρωμένων δομών ΥΠΑΙΘ σε ψηφιακή πλατφόρμα 

Ευρωπαϊκά σχολεία: Διαδικασία επιλογής προσωπικού-στελεχών διοίκησης | Απόφαση 

Πριν φύγετε

Η απάντηση στο εξώδικο για τη νέα Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση