Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερωτήματα για διορισμούς και προσλήψεις | Του Αιρετού Ν. Κορδή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερωτήματα για διορισμούς και προσλήψεις του Αιρετού ΚΥΣΔΕ Ν. Κορδή: Ανακοίνωση με αφορμή το Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών του ΥΠΑΙΘ.

Ερωτήματα για διορισμούς και προσλήψεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής αναφορικά με το χθεσινό κοινοποιηθέν Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών του ΥΠΑΙΘ.

Ο Αιρετός στην Ανακοίνωσή του θέτει τα παρακάτω θέματα με ερωτήματα επ αυτών.

4500 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Για την επίτευξη των 4.500 διορισμών πρέπει να γίνουν δύο βασικές ενέργειες:

α) Η κατανομή σε κλάδους και ειδικότητες.

Το ερώτημα

Συμφωνεί η πολιτική ηγεσία ότι η κατανομή πρέπει να γίνει κατ’ αναλογία των αναγκών όπως αυτές διατυπώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με βάση τις προσλήψεις των αναπληρωτών; Αν ναι, γιατί δεν προχωράει στην κατανομή;

β) Η ίδρυση αντίστοιχων οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης και φυσικά οι οργανικές θέσεις των κοινών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας.

Το ερώτημα

Πώς σκοπεύει να λύσει το σχετικό θέμα η νυν πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αφού ως γνωστόν οι κενές οργανικές θέσεις ειδικής αγωγής στη δευτεροβάθμια, μετά τις μεταθέσεις, είναι μόλις 1.045!

Μήπως πίσω από αυτή την αδράνεια υποκρύπτεται η πρόθεση να δοθεί μόνο αυτός ο αριθμός θέσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;

Αυτό θα είναι πέρα από κάθε λογική ισότιμης κατανομής των 4.500 με βάση τις ανάγκες αφού με βάση τα ποσοστά προσλήψεων αναπληρωτών την τελευταία διετία, στη Δευτεροβάθμια ΕΑΕ αντιστοιχούν 1500 τουλάχιστον θέσεις!

Η εκτίμηση του Αιρετού

“Με τα τωρινά δεδομένα η εκτίμησή μου είναι ότι οι διορισμοί αυτοί δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν ούτε το Νοέμβριο που έχει ήδη  αναφερθεί!”

Η χρήση των παλιών πινάκων

Με βάση την παράγραφο 1.β του άρθρου 66 του ν.4589/2019 έχει ωστόσο κάποιες αλυσιδωτές συνέπειες:

 • Το ζήτημα της προϋπηρεσίας αρχικά. Η θέση της ΟΛΜΕ είναι να ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ, ώστε στους παλιούς πίνακες να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς.
 • Η χρήση των παλιών πινάκων ωστόσο αποκλείει ένα σημαντικό τμήμα εκπαιδευτικών που δεν υπέβαλαν αίτηση την προηγούμενη σχολική χρονιά!
 • Παράλληλα η χρήση των περσινών πινάκων κατάταξης αποκλείει νέες αιτήσεις ή και αλλαγές από εκπαιδευτικούς που με νέα μεταπτυχιακά μπορούν να μεταπηδήσουν από τον επικουρικό στον κύριο αξιολογικό πίνακα!
 • Το μόνο που θα γίνει στους πίνακες αυτούς είναι η υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ μέχρι 28 Αυγούστου.

10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τον Αιρετό

Μετά  και τις χθεσινές ανακοινώσεις, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η προκήρυξη για τη Γενική Εκπαίδευση παραπέμπεται στις καλένδες!

Με δεδομένη πλέον  τη χρήση των παλιών πινάκων για τη νέα σχολική χρονιά προκύπτουν εύλογα ερωτήματα τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια.”

Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση

Δείτε επίσης

Ανάλυση Χρονοδιαγράμματος προσλήψεων: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Αριθμός σειράς τελευταίου αναπληρωτή ΠΕ70 και ΠΕ71 ΕΑΕ | Πίνακας

Τελευταίος αναπληρωτής ΠΕ61 και ΠΕ60 ΕΑΕ | Πίνακας

Σειρά τελευταίου αναπληρωτή: Γενική – ΖΕΠ | Πίνακας

Νηπιαγωγοί Γενικής: Πίνακας με τη σειρά του τελευταίου αναπληρωτή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

 1. Κυριάκος Κυριαζής σε

  Δεν ξέρω αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, από τη στιγμή όμως που οι αναπληρωτές που θα προκύψουν από τους παλιούς πίνακες θα ολοκληρώσουν τη χρονιά στη θέση που θα αναλάβουν το Σεπτέμβη, η θέση αυτή λογικά θα παραμείνει ανοιχτή για τους διορισμούς των 4500. Αν συμβεί κάτι τέτοιο (που είναι και το πιο λογικό) τότε εκτός και αν ο αναπληρωτής διοριστεί μόνιμα στην ίδια θέση το Δεκέμβρη (πράγμα μάλλον απίθανο), μέχρι τον Ιούνιο του 2020 τη μία αυτή θέση θα καταλαμβάνουν 2 άτομα, σωστά;

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Αν προκριθεί το σενάριο οι διορισθέντες να αναλάβουν υπηρεσία αμέσως ναι. Υπάρχει και το σενάριο ν αναλάβουν υπηρεσία Ιούνιο του 2020.

Γράψτε μία απάντηση