Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερώτηση για έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου από 29 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση για έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου από 29 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , στη Βουλή, βασισμένη σε Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ερώτηση για έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή 29 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και την έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25).

Η Ερώτηση των Βουλευτών βασίσθηκε στην ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου.

Η Ερώτηση

Προς τnν Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Χωρίς υγειονομικό προσωπικό η Μονάδα Ειδικής Αγωγής ΑΜΕΑ Αγίου Δημητρίου»

Σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου, η οποία δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, το εν λόγω ειδικό εργαστήρι για παιδιά με αναπηρία στερείται νοσηλευτή και σχετικών υπηρεσιών.

Αν και το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου

είναι το μεγαλύτερο σε μαθητικό δυναμικό ειδικό δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά με 225 μαθητές με αναπηρία, με την έναρξη του σχολικού έτους στο ΕΕΕΕΚ τοποθετήθηκε μία και μοναδική νοσηλεύτρια, η οποία απουσιάζει, κάνοντας χρήση των προβλεπόμενων άδειών της.

Επειδή στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου

φοιτούν μαθητές που πάσχουν από αναπηρίες και ψυχικές ασθένειες και χρήζουν άμεσης νοσηλευτικής παρέμβασης, πολλά από τα παιδιά παρουσιάζουν, μεταξύ άλλων, επιληπτικά επεισόδια, ενώ συχνά καταγράφονται ατυχήματα-περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Επειδή, την ιδιαίτερη αυτή εποχή της πανδημίας απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού και ο σχολικός νοσηλευτής ορίζεται και ως υπεύθυνος Covid-19.

Επειδή

οι ως τώρα προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της διεύθυνσης του σχολείου για επίλυση του ζητήματος έχουν πέσει στο κενό, καθώς από την έναρξη του σχολικού έτους ως σήμερα παραπέμπονται από τη μία υπηρεσία στην άλλη (σ.σ.: το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε επιστολή τους, τους παρέπεμψε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και αυτή σε άλλες υπηρεσίες).

Επειδή

με πρόσφατη επιστολή τους προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, οι γονείς και η διεύθυνση του σχολείου προτείνουν έστω και μια προσωρινή λύση μέχρι να διευθετηθεί το θέμα οριστικά, αλλά περιμένουν ακόμα να γίνει αυτή αποδεκτή.

Επειδή

το υπουργείο Παιδείας οφείλει να καλύψει όλες τις θέσεις νοσηλευτών του συγκεκριμένου και των υπολοίπων σχολείων με μόνιμο προσωπικό.

Eρωτάται η κα. Υπουργός:

1. Πότε θα καλυφθεί το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου με το προβλεπόμενο νοσηλευτικό προσωπικό;

2. Πως προχωρά η κάλυψη των αντίστοιχων κενών στα υπόλοιπα σχολεία Ειδικής Αγωγής;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δείτε επίσης

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-Διαμαρτυρία: Για την έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών
Νομικό πλαίσιο ωραρίου-περικοπής αποδοχών απεργίας-εξ αποστάσεως εκπαίδευσης | Εγκύκλιος
Σχολικοί Νοσηλευτές-Επισκέπτες Υγείας Γενικών σχολείων: Καθήκοντα, αρμοδιότητες, ωράριο | Οδηγός
Σχολικοί Νοσηλευτές και Επισκέπτες Υγείας ΣΜΕΑΕ: Καθήκοντα, αρμοδιότητες, ωράριο, προγρ/σμός εκπ/κού έργου | Οδηγός 2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση