Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερώτηση για παράβολο στη Βουλή: “Επίλυση ζητήματος και αποκατάσταση αδικίας”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση για παράβολο στη Βουλή: Του Βουλευτή της Ν.Δ. Β-Π. Σπανάκη – «Επίλυση ζητήματος πληρωμής παράβολου τριών (3) ευρώ (λόγω τεχνικού προβλήματος) και αποκατάσταση αδικίας για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής».

Ερώτηση για παράβολο

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Β’ Περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, αναφορικά με το θέμα του παραβόλου, στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ, για τους διορισμούς στην ΕΑΕ.

Ο Βουλευτής ζητά την άμεση επίλυση του ζητήματος των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία λόγω μη καταβολής παραβόλου αίτησης.

Ο κ. Σπανάκης έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

« Η υποχρεωτική ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής μέσω ΑΣΕΠ, σχεδιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τρόπο ασαφή και «παραπλανητικό».

Το αποτέλεσμα είναι ότι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που υπέβαλλαν κανονικά τις αιτήσεις τους και ήταν βέβαιοι ότι η πληρωμή του σχετικού παραβόλου ύψους 3 ευρώ είχε δρομολογηθεί, ανακάλυψαν μόλις την περασμένη Τετάρτη ότι βρίσκονται στη λίστα των απορριπτέων, με την αιτιολογία της μη καταβολής παραβόλου!

Πρόκειται για μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, γιατί διαφορετικά οι εκπαιδευτικοί αυτοί κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, μετά από χρόνια προσφοράς και επαγγελματικής εμπειρίας».

Ερώτηση για παράβολο

Δείτε την Ερώτηση

 Προς:

τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

 

Θέμα:
«Επίλυση ζητήματος πληρωμής παράβολου τριών (3) ευρώ (λόγω τεχνικού προβλήματος) και αποκατάσταση αδικίας για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής»

 

Εκατοντάδες οικογένειες τις τελευταίες ημέρες περνούν μία απίστευτη αγωνία καθώς για τρία (3) ευρώ εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο αντί να διοριστούν μετά από χρόνια προσφοράς και συλλογής ακαδημαϊκών προσόντων και επαγγελματικής εμπειρίας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υποχρεωτική ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρόσληψης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής τους παραπλάνησε ως μη φιλική προς τον χρήστη. Δηλαδή, εξαιτίας των ασαφών οδηγιών και της βεβαιότητας ότι η πληρωμή είχε δρομολογηθεί μέσω τραπέζης, αφού έχοντας συμπληρώσει το ΙΒΑΝ και έχοντας πάρει κωδικό παράβολου, θεώρησαν ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία.

Επίσης, ουδέποτε έλαβαν κάποια ενημερωτική ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής και ήταν βέβαιοι ότι το παράβολο είχε πληρωθεί και η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί, αφού είχαν προμηθευτεί από το ηλεκτρονικό σύστημα κωδικό αριθμό μητρώου καταχώρησης.

Ενώ περίμεναν να δουν τα ονόματά τους στον πίνακα κατάταξης όπως κάθε χρόνο επί συναπτά έτη, βρέθηκαν τελικά άδικα στη λίστα απορριπτέων. Ο λόγος είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση σχεδίασε έτσι τις αιτήσεις ώστε ένας τόσο μεγάλος αριθμός υποψηφίων να παραπλανηθεί και να βρεθεί να ανακαλύπτει μόλις την περασμένη Τετάρτη ότι οι αιτήσεις τους απορρίπτονται λόγω μη καταβολής παράβολου.

Δηλαδή για τρία (3) ευρώ κινδυνεύουν να μείνουν στην ανεργία για τα επόμενα δύο χρόνια !!!

Προφανώς επιστήμονες και συγκεκριμένα εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με πτυχία και μεταπτυχιακά δεν δύναται να είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι.

Προφανώς το σύστημα είχε παραπλανητικά κενά και ατέλειες. Το πρωτόγνωρο γεγονός που συνέβη και ο αποκλεισμός τόσων εκπαιδευτικών το αποδεικνύει.

Σε περίπτωση που μείνουν τελικά εκτός λίστας, καταδικάζονται στην «άδικη» ανεργία εκπαιδευτικοί που τα προηγούμενα χρόνια ταξίδευαν χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους για να υπηρετήσουν την δημόσια εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας.

Όπως γνωρίζετε, η ειδική αγωγή θα αντλεί αναπληρωτές από την ίδια λίστα για τα επόμενα χρόνια και αυτό μεγεθύνει το πρόβλημα που έχει συμβεί!

Το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να επιλυθεί αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων με τον ΑΣΕΠ.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Τι ρύθμιση προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να καταβάλουν έστω και τώρα το παράβολο των τριών (3) ευρώ όσοι «παραπλανήθηκαν» και, ενώ το εξέδωσαν, η πληρωμή τους ποτέ δεν διεκπεραιώθηκε;

2) Πόσο γρήγορα μπορεί να ρυθμιστεί το θέμα προκειμένου να μην καθυστερήσει η διαδικασία;

Ο ερωτών Βουλευτής

 Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης

_______________________

Δείτε ακόμη

Αναβολή συζήτησης για κατανομή θέσεων διορισμών στη Βουλή: Πότε προβλέπεται να ανακοινωθεί η κατανομή
ΟΛΜΕ για παράβολο: Να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις των υποψηφίων
Αίτημα συνάντησης ΔΟΕ με ΑΣΕΠ για το παράβολο
Μόνιμοι διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ προ των πυλών: Τι αναμένουμε
Κατανομή 4.500 για διορισμούς: Aδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
Προσωρινοί Πίνακες 3ΕΑ: Προκήρυξη ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ: Τι συζητήθηκε

——————–

Πριν φύγετε

 Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση