Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερώτηση στη Βουλή για τη λειτουργία του νέου ΕΕΕΕΚ στην Α΄ ΔΔΕ Αθήνας 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση στη Βουλή για το νέο ΕΕΕΕΚ στην Α΄ ΔΔΕ Αθήνας: Tι μέτρα θα λάβει το ΥΠΑΙΘ για να λειτουργήσει σε άλλο – κατάλληλο χώρο το νέο ΕΕΕΕΚ Αθήνας.

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση με θέμα τη λειτουργία νέου ΕΕΕΕΚ στην Α΄ ΔΔΕ Αθήνας κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.

Δείτε την Ερώτηση

Θέμα: Λειτουργία νέου ΕΕΕΕΚ στην Α’ ΔΔΕ Αθήνας

Με το ΦΕΚ 2702 Τεύχος B΄(02.07.2019) ιδρύθηκε για να λειτουργήσει από τη σχολική χρονιά 2019-2020 το νέο ΕΕΕΕΚ Αθήνας.

Η δομή αυτή θα ερχόταν να προστεθεί στο ΕΕΕΕΚ Κωφών και στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο που λειτουργούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Α΄ Αθήνας, προκειμένου να καλύψει κάποιες από τις επιτακτικές ανάγκες των μαθητών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι, πέρσι, μόνο στην εν λόγω Διεύθυνση, πάνω από 150 αιτήσεις εγγραφής μαθητών με Ειδικές Ανάγκες δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν εξαιτίας ανεπάρκειας δομών και χώρων. Ενώ το σχολείο ιδρύθηκε στα χαρτιά, καμία μέριμνα δεν πάρθηκε για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Μάλιστα, ως χώρος προσωρινής λειτουργίας του προσδιορίστηκε το συγκρότημα που στεγάζει τα 54ο και 55ο Δημοτικά Σχολεία Αθήνας, μαζί με δύο Νηπιαγωγεία, όπου υπάρχει έλλειψη αιθουσών ακόμη και για την τρέχουσα λειτουργία των σχολείων αυτών, ενώ είναι και εντελώς ακατάλληλος για λειτουργία του ΕΕΕΕΚ.

Το δεδομένο αυτό, πλέον, αναγνωρίζεται και από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην Α΄ Αθήνας. Στη συνέχεια δεν λήφθηκε, όμως, κανένα μέτρο για τη λειτουργία του νέου ΕΕΕΕΚ την τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020.

Ερωτάται η κ. Υπουργός,

τι μέτρα θα λάβει για να λειτουργήσει σε άλλο – κατάλληλο χώρο το νέο ΕΕΕΕΚ Αθήνας και να διαμορφωθούν όλες οι προϋποθέσεις σε δομές και υποδομές ώστε κανένα παιδί με ειδικές ανάγκες να μη μείνει εκτός σχολείου.

Δείτε επίσης

Ερώτηση 40 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με εκπαιδευτικά ζητήματα Κυκλάδων

Νηπιαγωγεία Σπετσών: Ερώτηση στη Βουλή για κενά εκπαιδευτικών

Ειδική Αγωγή: Αναγκαίος ο διορισμός 4.500 εκπαιδευτικών | Αρθρο Μ. Τζούφη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση