Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερώτηση για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και απόλυση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και απόλυση αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Κέλλα.

Ερώτηση για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Χρήστος Κέλλας Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την καθιέρωση ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας και ηλεκτρονικής απόλυσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με συμπλήρωση αντίστοιχης φόρμας.

Ο Βουλευτής ζητά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, σε περίπτωση που είναι στις προθέσεις της η καθιέρωση ηλεκτρονικού συστήματος ανάληψης υπηρεσίας και απόλυσης αναπληρωτών.

Δείτε την Ερώτηση του Βουλευτή

Η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση της ψηφιακής “επανάστασης” του δημόσιου τομέα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη διευκόλυνση των καθημερινών τους συναλλαγών.

Το ψηφιακό κράτος, εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, επέτρεψε με μια σειρά ενεργειών την εξ αποστάσεως λειτουργία του Δημοσίου και την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έτσι, δημιουργήθηκαν πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών κι ελήφθησαν ανάλογες νομοθετικές και ρυθμιστικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα σημαντικό ζήτημα, που έχει αναδειχθεί ως βασικό αίτημα των Συλλόγων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και των Ομοσπονδιών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και η ηλεκτρονική απόλυση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, χωρίς τη φυσική τους παρουσία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η διαδικασία αυτή,  συνεπάγεται ταλαιπωρία, έξοδα, αναστάτωση, αλλά και υγειονομικά ζητήματα εξαιτίας της πανδημίας του covid 19, για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που περιλαμβάνουν νησιά, καθώς οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί υποχρεούνται, για να αναλάβουν υπηρεσία ή να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες απόλυσης, να μεταβούν στην έδρα της Διεύθυνσης, π.χ από νησιά των Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάσθε Κυρία Υπουργέ:

Είναι στις προθέσεις σας να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και την ηλεκτρονική απόλυση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με συμπλήρωση αντίστοιχης φόρμας; Και, εφόσον είναι, ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;.

Δείτε επίσης

Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών: Επιστολή ΔΟΕ στην πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ
Ερώτηση 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: “Εξορίζονται εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών ειδικοτήτων-κοινωνιολόγοι-οικονομολόγοι”
ΦΕΚ Πινάκων ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019 εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Ειδικής Αγωγής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση