Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερώτηση για Κέντρα Ξένων Γλωσσών στη Βουλή, για την πλήρη λειτουργία τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση για Κέντρα Ξένων Γλωσσών στη Βουλή για την πλήρη λειτουργία τους και την επιστροφή όλων των μαθητών στις δομές, από την Χαρά Κεφαλίδου και τον Γιώργο Μουλκιώτη του ΚΙΝΑΛ.

Ερώτηση για Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με τον Γιώργο Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας και Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως σχετικά με την πλήρη λειτουργία και την επιστροφή όλων των μαθητών στα Κέντρα Ξενών Γλωσσών.

Ερώτηση

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021

Προς την Υπουργό: Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: «Πλήρη λειτουργία των Κέντρων Ξενών Γλωσσών και επιστροφή όλων των μαθητών στις δομές»

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.31950/21.5.2021, επιτρέπεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία μόνο των τμημάτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που προετοιμάζουν τους υποψηφίους/ες για εξετάσεις προς απόκτηση αναγνωρισμένου τίτλου γλωσσομάθειας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2), καθώς και για την προετοιμασία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η σχολική χρονιά τελείωσε χωρίς καμιά γραπτή εξέταση για τους υπόλοιπους μαθητές, καθώς απαγορεύεται να προσέλθουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, παρά το ότι οι ίδιοι μαθητές, τo πρωί,  πηγαίνουν σχολείο, κάνουν self tests, συμμετέχουν σε δια ζώσης διδασκαλία.

Επειδή όλες οι εκπαιδευτικές δομές είναι ανοιχτές και μόνο τα φροντιστήρια παραμένουν με περιοριστικά μέτρα,

Επειδή η απαγόρευση των υπολοίπων μαθητών να προσέλθουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αποτελεί άνιση αντιμετώπιση δεδομένου ότι πλέον οι μαθητές όλων των βαθμίδων έχουν επιστρέψει στο δημόσιο σχολείο, ενώ τόσο οι μαθητές, όσο και οι ιδιοκτήτες και οι καθηγητές τους υποβάλλονται στα προβλεπόμενα εβδομαδιαία self-tests και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα,

Επειδή τώρα ξεκινάει η προετοιμασία των μαθητών σε καλοκαιρινά τμήματα και οι ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικοί στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι από το τέλος Μαΐου και ύστερα,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
  1. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εξαίρεση επιστροφής των μαθητών των πιο μικρών τάξεων;
  2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την παραπάνω απόφαση και αν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα;

 Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 Γιώργος Μουλκιώτης

 Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε επίσης

Αδειες Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Επικαιροποίηση: Αίτηση και δικαιολογητικά έως 31.05.2021
Ερώτηση στη Βουλή: Ιδρυση Οργανικών Θέσεων σε κλάδους Πρωτοβάθμιας
Υγειονομικό Πρωτόκολλο Πανελλαδικών: Οδηγίες για ασφαλή διεξαγωγή-Μέτρα προστασίας και self-test
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση