Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερώτηση για ΠΕ78 στη Βουλή από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Κέλλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση για ΠΕ78 στη Βουλή από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Κέλλα: “Nα αρθεί η αδικία και η άνιση μεταχείριση προς τον κλάδο”.

Ερώτηση για ΠΕ78

Σε Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με το θέμα του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών προχώρησε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κος Χρήστος Κέλλας.

Ο κος Κέλλας ερωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως:

“Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει πριν από την έναρξη της διαδικασίας αιτήσεων για την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, ώστε να αρθεί η αδικία και η άνιση μεταχείριση προς τον κλάδο των Κοινωνιολόγων”.

Εγγραφο ΕΝΕΛΕΑ

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται το έγγραφο επί του θέματος, της Ενωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

“Μετά την έκδοση της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ, με έκπληξη διαπιστώθηκε η ένταξη του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. στον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών).
Η ένταξη του εν λόγω τμήματος στον κλάδο ΠΕ10 (Κοινωνιολόγων) έγινε με νόμο του 2009 (Ν. 3794/2009) χωρίς να στηρίζεται σε ακαδημαικά κριτήρια, χωρίς να υπάρχει γνωμοδότηση του τότε Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, χωρίς καν να αναφέρεται σε αιτιολογική στο νόμο, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι του τμήματος ΕΚΠ του ΠΑ.ΜΑΚ. να «βαπτιστούν» (και) Κοινωνιολόγοι ΠΕ10.
Να σημειωθεί ότι, η εν λόγω διάταξη έγινε ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές του 2009. Αναδύονται ερωτήματα προς διερεύνηση για την πραγματική πατρότητα της διάταξης και για το ποιους ή ποιόν εξυπηρετούσε.
Μεμονωμένες κινήσεις έγιναν στο παρελθόν από συναδέλφους Κοινωνιολόγους, αλλά το πρόβλημα τελικά δημιουργήθηκε έπειτα από την έκδοση του Ν.4589/2019, που προέβλεπε τη μεταφορά προυπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο, από βαθμίδα σε βαθμίδα και ακόμα από το ΙΔΙΟ ΠΤΥΧΙΟ στο ΙΔΙΟ ΠΤΥΧΙΟ!
Μέχρι την έκδοση του Ν.4589/2019, οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος δεν μετέφεραν προυπηρεσία και κατά συνέπεια δεν δήλωναν υποψηφιότητα στον τότε κλάδο ΠΕ10 και νυν ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), καθώς δεν είχαν καμία πιθανότητα πρόσληψης στον εν λόγω κλάδο.
Μεταφορά προϋπηρεσίας
Με τη μεταφορά προυπηρεσίας και με τους επικείμενους διορισμούς στην ΕΑΕ εκατοντάδες “βαπτισμένοι” Κοινωνιολόγοι διεκδικούν θέσεις διορισμού στον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), μεταφέροντας προυπηρεσία από τον κλάδο ΠΕ71 (Εκπαιδευτικοί Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες).
Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι, τόσο για τους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση όσο και για την πρόσληψη αναπληρωτών για την επόμενη τριετία (ή διετία αν υλοποιηθεί η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας), οι Κοινωνιολόγοι θα βρεθούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκτός της διαδικασίας!
Παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ επίλυση του θέματος, που αφορά στον κλάδο ΠΕ78 πριν την έναρξη των αιτήσεων στον ΑΣΕΠ δηλαδή την 5η Φεβρουαρίου 2020 για τη Γενική Εκπαίδευση.”

 Δείτε επίσης

ΕΝΕΛΕΑ για ΠΕ78: Η διαχρονική εξόντωση του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
Διαμαρτυρία ΟΛΜΕ για τον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών: Να καταθέσει το ΥΠΑΙΘ Τροπολογία
Στήριξη ΣΑΚΕΑ στους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων: Υπόμνημα στην Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
Τμήμα Κοινωνιολογίας Κρήτης: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για τον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Δείτε σχετικά

ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών: Για ποιο λόγο δεν δίδεται λύση στο μείζον θέμα του κλάδου;
Μετάλλαξη δασκάλου σε Κοινωνιολόγο: «Οταν το όνομα σου δίνει και τη χάρη»
Παρέμβαση ΟΛΜΕ για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών
ΣΑΚΕΑ: «Εξαφάνιση» του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών από την Ειδική και Γενική Δευτεροβάθμια
Φοιτητές Κοινωνιολογίας: Απόφοιτοι ΠΑΜΑΚ βαφτίζονται Κοινωνιολόγοι
Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Αρση της αδικίας για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Πριν φύγετε

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Γενικής: Για υποβολή δικαιολογητικών για 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019
Αιτήσεις Προκήρυξης 1ΓΕ/2019: Ανακοίνωση ΑΣΕΠ – Εως 03/02/2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση