Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ερώτηση στη Βουλή για μαθητές Δημοτικού: Δικαιολογημένες απουσίες για διαμένοντες με ευπαθείς ομάδες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση στη Βουλή για μαθητές Δημοτικού διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με ευπαθείς ομάδες για δικαιολογημένες απουσίες όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα κορονοϊού.

Ερώτηση στη Βουλή για μαθητές Δημοτικού

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ελενα Ράπτη σχετικά με την δικαιολογημένη απουσία από το σχολείο παιδιών δημοτικού που διαμένουν με ευπαθείς ομάδες.

Η Βουλευτής ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως:

“Μπορεί να προβλεφθεί για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα η δικαιολογημένη απουσία από το σχολείο των μαθητών του δημοτικού που διαμένουν στο ίδιο σπίτι με ευπαθείς ομάδες;”

Η Ερώτηση

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: “Δικαιολογημένη απουσία από το σχολείο παιδιών δημοτικού που διαμένουν με ευπαθείς ομάδες”

Κυρία Υπουργέ,

Στην ανάλογη υγειονομική κρίση του Μαρτίου του 2020, ανάμεσα στα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί, υπήρχε πρόβλεψη απουσίας από την εργασία όσων υπαλλήλων διέμεναν στο ίδιο σπίτι με ευπαθείς ομάδες, παρά την υποχρέωσή τους να προσέρχονται στη δουλειά τους.

Ο λόγος ήταν η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από την μετάδοση του ιού που ενδεχομένως θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Εφαρμόστηκε μάλιστα με επιδημιολογικά δεδομένα πολύ ηπιότερα από αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του lockdown, και ενώ υπάρχει αναμφίβολα μεγαλύτερος κίνδυνος, φαίνεται να μην υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη για μια άλλη κατηγορία που μπορεί να προκαλέσει μετάδοση του ιού, δηλαδή αυτή των μαθητών του δημοτικού που διαμένουν με ευπαθείς ομάδες.

Δεν εισάγεται δηλαδή μια ανάλογη με την προηγούμενη εξαίρεση που θα προβλέπει πως δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία των μαθητών δημοτικού στο σχολείο, εφόσον διαμένουν στο ίδιο σπίτι με ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Γνωρίζοντας πόσο κρίσιμο είναι το συγκεκριμένο θέμα και έχοντας το ανάλογο της προηγούμενης πρόβλεψης,

Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ:

Μπορεί να προβλεφθεί για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα η δικαιολογημένη απουσία από το σχολείο των μαθητών του δημοτικού που διαμένουν στο ίδιο σπίτι με ευπαθείς ομάδες;

Θεσσαλονίκη, 9 Νοεμβρίου 2020

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Έλενα Ράπτη

Δείτε επίσης

ΦΕΚ-Μέτρα lockdown: Από 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020
Lockdown-εκπαιδευτικές δομές: Ποια σχολεία λειτουργούν δια ζώσης και τηλεκαίδευση-Ολοήμερα-Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών
Δημόσιο: Πως θα λειτουργήσει έως 30.11.2020-Η νέα Εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών
Οδηγίες μετακινήσεων πολιτών-Πως θα λειτουργεί το 13033 για SMS-Βεβαιώσεις κυκλοφορίας από forma.gov.gr

Πριν φύγετε

Αδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Διευκρινίσεις από το ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση